Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:06:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Istoria României a ajuns la Chişcăreni, în Republica Moldova


15 decembrie 2015

Localitatea Chişcăreni din Republica Moldova a primit vizita unei delegaţii a Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul din Prahova, delegaţie condusă de preşedintele Mircea Cosma. Oaspeţii români i-au oferit primăriţei Silvia Ţurcanu o importantă donaţie de cărţi în limba română împreună cu harta României Mari.

"Am primit cadou din partea dui Mircea Cosma harta Romaniei Mari. Am studiat cu interes judetele, care erau până in 1940. Cine nu-şi cunoaşte istoria, risca sa nu aiba viitor", a declarat primăriţa Silvia Ţurcanu.

Dacă la Chişcăreni, Mircea Cosma a studiat fotografiile patriotului Nicolae Casso pentru a le folosi la realizarea unui bust, la Chişinău, preşedintele Societăţii Cultural Istorice Mihai Viteazul a oferit trofeului Mihai Viteazul conducerii editurii şi ziarului Timpul. La festivitate a participat şi  preşedintele Curţii Constituţionale de la Chişinău Alexandru Tanase

Mircea Cosma a plecat la Chişinău,după ce la Ploieşti a avut loc o reuniune a grupului care susţine proiectul ROMÂNIA 100.

Reprezentând toate provinciile româneşti, participanţii au identificat prioritătile acţiunilor viitoare .
"Prima hotarare adoptata :
1. Cerem Parlamentului Romaniei sa respecte legile tarii si anume HG nr. 24/2014 si sa prevada in bugetul national 2016 sumele necesare pentru ducerea la indeplinire a programului national ROMANIA 100 in mod distinct .", au anunţat liderii grupului de susţinere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro