Miercuri, 26 ianuarie 2022 - 8:09:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

S-a lansat platforma online care înfrăţeşte oamenii din România şi Republica Moldova


8 iulie 2016

Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a lansat site-ul basarabia-acasa.ro care are ca ţintă 100.000 de înfrăţiri realizate în această vară între persoanele din România şi cele din Republica Moldova, startul acestei campanii fiind reprezentat de un flash-mob organizat vineri.

"Dacă eşti din Chişinău sau din Bucureşti, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poţi să îţi găseşti un 'frate' şi chiar să călătoreşti pentru a vedea celălalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizaţiilor unioniste, care anul acesta au înfrăţit primăriile şi liceele între ele", se afirma în comunicatul Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Sub genericul "Vara înfrăţeşte Ţara", fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova şi fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce îşi doreşte despre România chiar din teren.

Startul campaniei se dă simbolic printr-un flash-mob organizat vineri, 8 iulie, la ora 18:00, la kilometrul Zero al româniei (Piaţa Sfântu Gheorghe din Bucureşti), la care participa deopotrivă bucureşteni şi basarabeni.

În cadrul evenimentului se vor ocupa toate bornele kilometrice ale oraşelor româneşti şi se acoperă distanţele dintre ele.

"Cel mai bun plan de vacanţă este acela în care mergi să îţi vezi fraţii pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătoreşti la mare şi la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici şi primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia şi cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic şi stabil. Azi este momentul să înfrăţim om cu om", a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

După ce pe parcursul ultimului an, 1.000 de primari din România şi Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrăţire şi 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului, a venit rândul înfrăţirii populaţiei din România şi Republica Moldova. Organizatorii estimează realizarea anul acesta a 100.000 de înfrăţiri între cetăţenii celor două state, materializate prin vizite reciproce.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(576 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 ianuarie 2022
Autentificare
stiriactuale.ro