Marţi, 19 martie 2024 - 1:32:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Stratfor: România se uneşte cu Moldova, Rusia se va destrăma


6 februarie 2016

Un raport al Stratfor ar trebui să ne facă să sărim în sus de bucurie. România urmează să arată din nou ca la 1 decembrie 1918. Nu este o glumă. Specialiştii anunţă schimbări importante în peisajul geopolitic şi economic pentru următorii zece ani. Potrivit acestuia, războaiele, declinul economic şi schimbările de putere vor face ca statele considerate acum importante să intre într-un con de umbră. Astfel, România va recupera teritoriile în faţa ruşilor.

Potrivit raportului, Rusia va deveni tot mai agresivă într-o încercare de a obţine securitatea economică, dar pretenţiile sale teritoriale şi încercările sale de a atrage de partea sa state din fosta URSS vor stârni temeri în rândul vecinilor. Până în 2025, Rusia, aşa cum o ştim noi, va dispărea din cauza costurilor imense cu înarmarea, costului petrolului în scădere şi presiunilor interne. Astfel, în loc vor apărea regiuni semi-autonome. De această destrămare vor profita România, Ungaria şi Polonia, care vor recupera teritorii pierdute în favoarea Moscovei. Polonia va deveni lider în sud-estul Europei şi va colabora îndeaproape cu Bucureştiul, într-o alianţă antirusă susţinută de Statele Unite.

Uniunea Europeană nu va mai reveni la nivelul de creştere economică anterior începerii crizei economice, iar liderii europeni se vor confrunta cu solicitarea tot mai insistentă a populaţiei ca tot mai multe decizii să fie luate la nivel naţional, nu comunitar. În interiorul blocului comunitar vor exista tabere diverse şi acesta va rezista doar datorită unor tratate bilaterale sau multilaterale izolate. Statele membre se vor axa tot mai mult pe securizarea graniţelor proprii şi pe economiile locale. Măsurile protecţioniste vor afecta economia germană, care se bazează foarte mut pe exporturile direcţionate spre pieţele din interiorul Uniunii. Influenţa Berlinului în regiune se va diminua. Statele Unite se vor implica militar tot mai puţin. Se va confrunta cu ameninţă strategice majore, dar nu va mai răspunde din prima ca până acum. SUA vor rămâne în poziţia de lider economic, politic şi militar mondial. Grupările jihadiste vor continua să comită atentate, dar militanţii vor reprezenta o mişcare izolată doar în Orientul Mijlociu, conform B1TV.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro