Marţi, 23 aprilie 2024 - 6:24:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şalaru: Dodon nu a cerut niciodată pedepsirea celor care ne-au împuşcat în 1992 la Nistru, dar este gata să bage la închisoare unioniştii


2 februarie 2018

După ce Igor Dodon a solicitat tragerea la răspundere penală a autorităţilor locale care au semnat declaraţia simbolică de unire cu România, preşedintele executiv al PUN, Anatol Şalaru, se arată nedumerit că şeful statului nu a cerut niciodată pedepsirea celor care au împuşcat în moldoveni în războiul de pe Nistru, însă „este gata să bage la închisoare unioniştii”.

„Igor Dodon s-a speriat atât de tare de deciziile localităţilor care au votat Unirea cu România, încât a decis să convoace Consiliul de Securitate al Republicii Moldova”, a menţionat Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, preşedintele ţării nu s-a speriat de referendumurile organizate în Găgăuzia, nu se teme de pregătirile militare pe care le face GOTR în Transnistria, ci doar de Unire. „Nu a cerut niciodată pedepsirea celor care ne-au împuşcat în 1992 la Nistru, dar este gata să bage la închisoare unioniştii. Ca tot ce a făcut până acum Dodon nu-i va reuşi nici de data asta!”, a subliniat Şalaru.

El a mai adăugat că este alături de localităţile şi aleşii locali care au votat unirea. „Şi oricând au nevoie de ajutor, li-l vom acorda cu tot sufletul. Hotărârile adoptate de aceşti aleşi locali vor fi parte a istoriei neamului românesc. Suntem alături de voi fraţilor. Apa, ca şi Dodon, trece. Pietrele rămân”, a încheiat Şalaru. Deşi sunt acţiuni simbolice, Igor Dodon condamnă declaraţiile de unire semnate de către autorităţile locale a cinci sate din Republica Moldova. Şeful statului susţine că orice tentativă care are drept scop acapararea sau înstrăinarea teritoriului ţării, orientată spre lichidarea statului, va primi un răspuns pe potrivă din partea moldovenilor.

Amintim că, după ce Primăria comunei Parcova din raionul Edineţ a votat marţi, 23 ianuarie, o Declaraţie simbolică de Unire cu România, alte patru localităţi din Republica Moldova s-au alăturat acestei acţiuni. Este vorba de primăriile satelor Ulmu, Bardar, şi Ruseştii Noi, toate din raionul Ialoveni. La fel, Declaraţia de Unire a fost semnată şi de Primăria satului Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă.
 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro