Marţi, 19 martie 2024 - 11:29:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


România a sprijinit reabilitarea a 800 de grădiniţe din Republica Moldova


12 mai 2016


 

Ieri a fost inaugurată prima grădiniţă din satul Vînători, raionul Nisporeni. Totul a fost posibil datorită fondurilor oferite de România. Din cele peste 20 de milioane de euro alocaţi, mai sunt în reparaţii 30 de grădiniţe din Republica Moldova.

Bucurie mare pe feţele celor peste 30 de copii care merg acum, la grădiniţa ,,Prichindel ’’ din satul Vânători. Timp de 25 de ani satul nu u a avut grădiniţă. Cei mai mulţi copii stăteau acasă şi doar puţini ajungeau la grădiniţele din satele vecine. Noua instituţie din Vânători a fost renovată din temelii. O fostă casă boierească, construită la începutul secolului trecut, s-a transformat într-o frumoasă grădiniţă. România a oferit un milion şi jumătate de lei. Odată cu renovările, primarul din sat speră că va creşte şi natalitatea.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, a promis că va spriji în continuare educaţia preşcolară din Republica Moldova.

Banii oferiţi de Guvernul României sunt gestionaţi de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. De la începutul proiectul, în Republica Moldova au fost deschise 200 de grupe noi în grădiniţe şi peste 5000 de locuri de muncă.

Sursa foto: moldpres.md
Material consemnat si pe moldpres.md


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro