Sâmbătă, 3 iunie 2023 - 8:37:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Omagiu pentru eroii români căzuţi la Nisporeni şi donaţie pentru bustul lui Ferdinand I


11 iunie 2016

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova,  a facut o vizită de lucru în oraşul Nisporeni, Raionul Nisporeni, Republica Moldova, unde a fost primit de Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni .

După o scurtă vizită la sediul primăriei Nisporeni, Mircea Cosma, împreună cu primarul localităţii, a depus o coroană cu flori la cimitirul ostaşilor români din comuna Vărzăreşti – Nisporeni. La cimitirul eroilor din Vărzăreşti sunt înmormântaţi ostaşi români din Bacău, Suceava şi Botoşani. Cimitirul a fost înfiinţat în august 1941, aici fiind înhumaţi – în 93 de morminte individuale şi cinci gropi comune – 178 de militari români (dintre care doar 100 au fost identificaţi).

Pe parcusul vizitei în Nisporeni, Mircea Cosma, la invitaţia primarului Grigore Robu, a vizitat o fabrică de încălţăminte şi locaţia viitorului parc industrial ce se va amenaja în localitate. Totodată, preşedintele Mircea Cosma a făcut o donaţie din partea Societăţii Cultural- istorice ”Mihai Viteazul" din Ploieşti pentru amenajarea bustului lui Ferdinand I în localitatea Nisporeni. La întâlnire a mai participat şi preşedintele Comisiei de Integrare Europeană, Ludmila Sfîrloagă.

Seara delegaţia Consiliului Judeţean Prahova a urmărit meciul România- Franţa în centrul Chişinăului, încurajând echipa noastră alături de românii de pe celălalt mal al Prutului


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 30 mai 2023
Autentificare
stiriactuale.ro