Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 11:44:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Omagiu pentru eroii români căzuţi la Nisporeni şi donaţie pentru bustul lui Ferdinand I


11 iunie 2016

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova,  a facut o vizită de lucru în oraşul Nisporeni, Raionul Nisporeni, Republica Moldova, unde a fost primit de Grigore Robu, primarul oraşului Nisporeni .

După o scurtă vizită la sediul primăriei Nisporeni, Mircea Cosma, împreună cu primarul localităţii, a depus o coroană cu flori la cimitirul ostaşilor români din comuna Vărzăreşti – Nisporeni. La cimitirul eroilor din Vărzăreşti sunt înmormântaţi ostaşi români din Bacău, Suceava şi Botoşani. Cimitirul a fost înfiinţat în august 1941, aici fiind înhumaţi – în 93 de morminte individuale şi cinci gropi comune – 178 de militari români (dintre care doar 100 au fost identificaţi).

Pe parcusul vizitei în Nisporeni, Mircea Cosma, la invitaţia primarului Grigore Robu, a vizitat o fabrică de încălţăminte şi locaţia viitorului parc industrial ce se va amenaja în localitate. Totodată, preşedintele Mircea Cosma a făcut o donaţie din partea Societăţii Cultural- istorice ”Mihai Viteazul" din Ploieşti pentru amenajarea bustului lui Ferdinand I în localitatea Nisporeni. La întâlnire a mai participat şi preşedintele Comisiei de Integrare Europeană, Ludmila Sfîrloagă.

Seara delegaţia Consiliului Judeţean Prahova a urmărit meciul România- Franţa în centrul Chişinăului, încurajând echipa noastră alături de românii de pe celălalt mal al Prutului


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro