Vineri, 19 aprilie 2024 - 4:16:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


14 octombrie – ziua orasului Chişinău


14 octombrie 2015

14 octombrie este ziua orasului Chişinău. In aceasta zi, locuitorii capitalei Republicii Moldova sarbatoresc "Ziua", sau cum o mai numesc ei, Hramul Oraşului.

În această zi, toate străzile şi locurile publice devin locuri expoziţionale, unde agenţii economici îşi demonstrează cea mai buna producţie din ţară şi unde puteţi admira lucrările meşterilor populari.

Tot in aceasta zi se desfasoara un complex program cultural, care include participarea celor mai renumiti artisti si a ansamblurilor folclorice nationale.

Chişinăul este unul dintre cele mai mari orase ale Republicii Moldova, este imina si sufletul acesteia. Aici se afla o multime de locuri pitoresti si parcuri deosebite. Chişinăul este romantic indeosebi toamna, cum se mai spune la moldoveni “Toamna de Aur”.

Primele atestari documentare ale Chişinăului dateaza din anii 1436, insa ca oras, pentru prima data documentar apare abia in anul 1818. A devenit capitala Republicii Moldova in anul 1940.

Se spune ca numele orasului Chişinău ar proveni de la “chisla noua”, ceea ce inseamna “izvor nou”. Insusi izvorul de unde s-a pus temelia orasului se afla la intersectia strazilor Puschin si Albisoara.

Ca si oricare alt oras mare, Chişinăul are propria stema si propriul steag. Pe parcursul istoriei acestea s-au schimbat de citeva ori, iar in prezent stema orasului reprezinta un scut, pe un fundal albastru este reprezentat un vulture auriu, iar in interiorul acestuia este un cap de bour.

Drapelul Chişinăului reprezintă o pânză dreptunghiulară albă, având la mijloc un brâu galben-auriu cu torsadă alcătuită din trei fire, peste care se afla, în centrul pânzei, stema municipiului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro