Marţi, 23 aprilie 2024 - 10:02:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Declaraţie de... dragoste proMoldova


25 octombrie 2013

Scriitorul şi publicistul român Emil Hurezeanu a făcut, în cadrul unei emisiuni TV, o declaraţie de suflet, vizavi de fraţii noştri de peste Prut. „Din raţia noastră de electricitate, pâine, libertateşi de UE să cedăm o parte cetăţenilor din Republica Moldova”, acesta este îndemnul lui Emil Hurezeanu, ca reacţie la declaraţia Nataliei Gherman, ministru de Externe al R.Moldova, potrivit căreia ţara sa este hotărâtă să reziste presiunilor Moscovei de a nu semna un acord de liber-schimb cu Uniunea Europeană, indiferent de consecinţe.

În declaraţia publicată de InfoPrut, se mai spune : ”Unui cetăţean din R. Moldova îi revin zece cetăţeni români, care pot pune mână de la mână să salveze un cetăţean din Republica Moldova.Şi atunci ruşii nu au decât să nu mai dea nimic, să nu ia vinul, să nu mai dea energie”.

În acest context, Hurezeanu a mai spus că românii ar trebui să-şi manifeste solidaritatea cu fraţii noştri de peste Prut, în fiecare zi.„Avem o singură zi din an, la 4 ani, poate la 20, când 10000 de români demonstrează în Bucureşti pentru unirea cu R. Moldova. De ce nu o facem în fiecare zi? De ce nu transformăm solidaritatea cu R. Moldova în cauza fiecărei zileşi a fiecărui român de acum încolo?”, a întrebat acesta.

Jurnalistul român i-a dat ca exemplu pe finlandezi careşi-au donat bijuteriile pentru a-şi plăti datoriileşi pentru a scăpa astfel de ruşi.„Aici nu e vorba de a scăpa de o mare nenorocire, ci de a consuma reunificarea în fapt. Să lucrăm zişi noapte să facem traseul energetic. Nu ne e puţin ruşine că de interesele europene ale R. Moldova se ocupă alţii, mai ales Polonia? Nuştiu, întrebarea e deschisă”, a subliniat Emil Hurezeanu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro