Joi, 22 martie 2018 - 4:35:59
EUR
EURO = 4.6651 RON
Moneda euro a scazut
USD
USD = 3.8002 RON
Dolarul american a crescut
rss
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940


27 iunie 2017Azi -dimineaţă, deputatul  Constantin Codreanu, originar din Basarabia, a făcut o interesantă Declaraţie politică în Parlamentul României:

Mâine, se împlinesc 77 de ani de la raptul teritorial din 28 iunie 1940, când aproximativ 4 milioane de cetăţeni ai României, în cea mai mare parte etnici români, din judeţele Bălţi, Cahul, Cernăuţi, Cetatea Albă, Dorohoi, Hotin, Ismail, Lăpuşna, Orhei, Rădăuţi, Soroca, Storojineţ şi Tighina - un total de 50 762 kilometri pătraţi - s-au pomenit sub ocupaţia fostei URSS, urmare a ultimaturilor din 26 şi 27 iunie 1940. Acestea puneau în practică prevederile Protocolului adiţional secret al odiosului Pact Ribbentrop-Molotov, semnat de Berlin şi Moscova.

Ocupaţia militară sovietică a estului şi nordului României au însemnat hăcuirea teritorială a Basarabiei şi anexarea nordului şi sudului provinciei noastre istorice la Ucraina, împreună cu nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa, peste 200 000 de români refugiaţi în interiorul Ţării, peste 100 000 de români de etnie germană strămutaţi forţat în Germania, peste 200 000 de conaţionali deportaţi în Siberia şi Asia centrală, peste 200 000 de români înrolaţi forţat în armata sovietică şi căzuţi pe fronturile celui de al Doilea Război Mondial, peste 200 000 de victime ale foametei organizate de Stalin în 1946, genocid cultural, rusificare forţată şi o gravă amputare a conştiinţei etnice.Aducem, mâine, un pios omagiu tuturor românilor care au plătit cu suferinţă sau chiar cu viaţa lor pe altarul intereselor murdare ale imperiului din răsărit.

Constatarea acestor fapte este un prilej de reflecţie istorică orientată către viitor. Nu există loc pentru lamentaţii. În actualul context regional şi internaţional, în ajunul Centenarului Marii Uniri, este de datoria noastră morală şi patriotică să ne concentrăm exemplar priceperea şi eforturile, dincolo de orice diferenţă de partid, pentru sprijinirea românilor din teritoriile anexate de fostul imperiu sovietic.

După aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană, următorul nostru Proiect de Ţară trebuie să fie reunirea României cu Republica Moldova.

Repararea unei istorii strâmbe poate fi realizată în pofida tuturor obstacolelor care ne sunt ridicate în faţă de adversari redutabili, dar totuşi slabi. De partea noastră este adevărul şi dreptatea istorică, de partea lor doar interese meschine şi setea de control şi putere.Toate forţele politice ale ţării sunt chemate să-şi dea mâna pentru decizii şi acţiuni consensuale privind punerea în aplicare a Ideii Unirii. Unirea ca scop politic realist reclamă unirea clasei noastre politice, aici, la Bucureşti. Sunt convins că suntem capabili să dăm dovadă de voinţă politică nestrămutată şi să acţionăm transpartinic.

Preşedintele nostru, Traian Băsescu, spunea la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei că România nu are niciun fel de experienţă privind anexarea altor state. Este adevărat. Noi nu dorim să anexăm Republica Moldova, ci să o reintegrăm în spaţiul ei firesc, naţional şi politic, din care acest teritoriu şi locuitorii ei au fost smulşi cu forţa în 1940.

Primul lucru elementar pe care îl putem face în acest sens este să completăm Legea cetăţeniei române, acceptând recunoaşterea ca formă de dobândire a calităţii de cetăţean român. Vom oferi astfel întregii lumi dovada că majoritatea basarabenilor doresc să revină la sânul Patriei etnice şi istorice care este România. Toate celelalte se vor adăuga firesc.

Basarabia este România! Fraţii în veci vor fi fraţi! ReUnirea este inevitabilă!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(464 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


loading...

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Scoala de Arte Frumoase Ploiesti

Clinica medicala Elit Medical din Ploiesti

Stomatologie Pediatrica - Clinica Stomatologica Copii

Cristi Cimpeanu foto

Vaccinurile salveaza vietiHoroscopul zilei

BERBEC TAUR
berbec In prima parte a zilei este posibil sa fiti cam visator si sa aveti tendinta sa neglijati problemele importante pe care le aveti de rezolvat. Nu este momentul sa incepeti noi activitati, pentru ca deciziile pe care le luati s-ar putea sa fie gresite. Profitati de ajutorul pe care vi-l ofera o persoana apropiata! taur Talentul dumneavoastra creativ este apreciat in societate. Eastrolog.ro va recomanda sa profitati de acest context favorabil pentru rezolvarea problemelor profesionale si in afaceri. Sfaturile unei rude mai in varsta va pot ajuta sa evitati o problema financiara. Dupa-amiaza s-ar putea sa primiti vizita unor prieteni de familie, in compania carora va simtiti foarte bine.
GEMENI RAC
gemeni Se pare ca azi nu sunteti prea comunicativ si ar fi bine sa evitati intalnirile de afaceri. De asemenea, va sfatuim sa amanati deciziile importante in domeniul financiar. Este momentul sa va dedicati unor activitati relaxante. rac Aveti sanse de succes in toate activitatile legate de camin, dar si in societate. Puteti sa va faceti planuri de viitor. Ideile dumneavoastra sunt apreciate atat de partenerul de viata, cat si de partenerii de afaceri. Va sfatuim sa evitati speculatiile de orice fel.
LEU FECIOARĂ
leu Puterea creativa de care dispuneti va indeamna sa incepeti o activitate noua. Aveti toate sansele de reusita pe plan intelectual si sentimental. Parcurgeti o perioada favorabila inspiratiei artistice, in care imaginatia va stimuleaza creativitatea. Eastrolog.ro va sfatuieste sa nu neglijati odihna fecioara In prima parte a zilei s-ar putea sa fiti mai sensibil decat de obicei, iar relatiile cu anturajul ar putea fi usor tensionate. Va sfatuim sa fiti prudent si sa nu faceti promisiuni pe care nu sunteti sigur ca le veti putea respecta. Ar fi bine sa va dedicati timpul liber unor activitati creative.
BALANŢĂ SCORPION
balanta In viata dumneavoastra ar putea avea loc schimbari importante, care va vor oferi multe satisfactii. Activitatea intelectuala intensa si puterea creativa de care dispuneti azi contribuie la succesul dumneavoastra pe plan social. In partea a doua a zilei s-ar putea sa aveti de luat o decizie importanta pe plan sentimental. Eastrolog.ro va recomanda sa va bazati pe intuitie. scorpion Incepeti ziua plin de optimism si cu o imaginatie debordanta. Aveti toate sansele sa va faceti remarcat prin talentul artistic. In partea a doua a zilei s-ar putea sa faceti cunostinta cu o personalitate din domeniul artelor, care va juca un rol important in cariera dumneavoastra. Nu neglijati relatiile cu persoana iubita!
SĂGETĂTOR CAPRICORN
sagetator Se pare ca nu aveti niciun moment de relaxare, dar imaginatia si ingeniozitatea va ajuta sa duceti totul la bun sfarsit. Astazi puteti avea mari realizari pe plan financiar. Daca va stapaniti nervozitatea cauzata de oboseala, relatiile cu partenerul de viata pot fi foarte bune. capricorn Aveti sanse de reusita in tot ce faceti azi. Este un moment excelent pentru a sustine examene, lucrari artistice si proiecte. Relatiile sentimentale ar trebui sa decurga fara probleme deosebite. Eastrolog.ro va sfatuieste sa acordati mai multa atentie problemelor cu care se confrunta membrii mai tineri ai familiei.
VĂRSĂTOR PEŞTI
varsator Se pare ca sunteti hotarat sa incepeti o afacere, dar nu prea va ajung banii. Daca reusiti sa va puneti la lucru imaginatia si inventivitatea, puteti face rost de suma necesara. Dupa-amiaza s-ar putea sa suferiti o dezamagire in plan sentimental, care, insa, nu va afecteaza prea mult. Eastrolog.ro va recomanda sa evitati calatoriile lungi. pesti Este o zi favorabila pentru planuri de viitor si pentru demararea unor noi activitati in domeniul social. Relatiile cu prietenii si cu partenerul de viata ar trebui sa fie foarte bune. Nu va pripiti in luarea deciziilor importante!
Sursa: www.eastrolog.roISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 22 martie 2018
Autentificare
stiriactuale.ro