Joi, 28 martie 2024 - 10:23:10
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simion: După Unire, Chişinăul poate rămâne capitală şi Parlamentul Rep. Moldova menţinut


26 septembrie 2015

Preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, a vorbit într-o emisiune de la Realitatea TV despre viitorul Republicii Moldova după unirea cu România.

Oamenii se tem că vor rămâne fără capitală, fără simboluri. Cine a spus că Chişinăul nu va putea să rămână o capitală a Republicii Moldova sau să fie păstrat Parlamentul de la Chişinău? Viitorul stat ar putea să se numească România şi Moldova”, a declarat Simion.

Totodată, liderul unioniştilor a subliniat faptul că în condiţiile actuale, Unirea nu trebuie să se facă pe criterii etnice. „Cred că trebuie să ne axăm pe economie, justiţie şi învăţământ. Oamenii vor să trăiască mai bine, iar România este mai atractivă din acest punct de vedere. Orice pensionar sărac din Republica Moldova şi-ar dori o pensie ca în România. Trebuie să explicăm oamenilor acest lucru”, a spus preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

În ceea ce priveşte opţiunea populaţiei din Republica Moldova pentru proiectul Unirii cu România, potrivit lui George Simion, o treime dintre cetăţeni îşi doresc Unirea, o treime se declară împotrivă, iar ceilalţi sunt indecişi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro