Vineri, 29 martie 2024 - 3:06:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Dodon ameninţă cetăţenii moldoveni care vor unirea României cu Republica Moldova


10 decembrie 2015

Liderul socialiştilor Igor Dodon ameninţă cetăţenii moldoveni care îşi doresc unirea României cu Republica Moldova.

Comentând o iniţiativă a Ministerului Educaţiei privind distribuirea drapelului României şi harta României Mari în instituţiile primare, gimnaziale şi instituţiile liceale, Dodon a transmis că unioniştii moldoveni „vor fi luaţi în furci”, întrcât aceştia „se joacă cu focul.

„Unionişti, aţi pierdut frica? Nu mai spun că vă bateţi joc de copiii noştri prin organizarea examenilor de BAC. Cu ce drept vreţi să arboraţi drapelul României şi harta României Mari în toate şcolile? Aceasta este promovare deschisă a unionismului şi noi nu vom permite acest lucru. Nu vă jucaţi cu focul, pentru că oamenii o să vă ia în furci. Vreţi să o luaţi în cap? O să o luaţi. Eu o spun, scuzaţi că aşa dur, dar chestia asta nu se permite. Noi suntem stat independent Republica Moldova”, a transmis Dodon.

Acesta a transmis şi un mesaj românilor de peste Prut. „Noi suntem prieteni, suntem vecini, vă stimăm, sunteţi stat independent. Stimaţi-ne pe noi, ca stat independent şi suveran Republica Moldova”, a adăugat liderul socialiştilor.

„Imediat după sărbătorile de Anul Nou, noi începem o campanie naţională de luptă împotriva unionismului. Vă promit acest lucrul. O să amintim cetăţenilor Republicii Moldova ce au făcut unioniştii şi românii în perioada 1918 – 1940. Aţi uitat? O să vă amintim”, a mai transmis Dodon.

Precizăm că hărţile sunt predestinate pentru disciplinele Istoria Românilor şi Universală, urmând a fi donate de către Radio Datina în Parteneriat cu Platforma Acţiunea 2012.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro