Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 11:37:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


50 de profesori basarabeni participă la Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească


4 septembrie 2015

50 de cadre didactice din Republica Moldova vor participa la o nouă ediţie a Şcolii de Cultură şi Afirmare Românească, desfăşurată de Platforma Unionistă Acţiunea 2012 la Cernica, Bucureşti şi Ploieşti.

În zilele de 4-6 septembrie, cei 50 de profesori vor vizita Parlamentul României şi muzeele din Capitală. De asemenea, vor participa la dezbateri şi ateliere de lucru alături de colegi de la Bucureşti, se arată într-un comunicat de presă al Acţiunii 2012.

Luni, 7 septembrie, aceştia vor avea ocazia să se familiarizeze cu una dintre cele mai renumite regiuni turistice din Munţii Carpaţi, Valea Prahovei.

„Profesorii din stânga Prutului vor fi întâmpinaţi acasă, în România, într-un loc de pelerinaj: Mănăstirea Cernica. Este unul dintre cele mai deosebite lăcaşe de cult din ţară, în contextul în care în cimitirul Mănăstirii se odihnesc fruntaţi ai vieţii culturale şi politice: Pan Halippa, Ion Pelivan, Daniel Ciugureanu, Gala Galaction, părintele Dumitru Stăniloae”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului etnicilor români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative, se mai menţionează în comunicatul de presă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro