Sâmbătă, 18 mai 2024 - 5:58:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Harta României Mari, primită cu dragoste de neam şi ţară, în baştina lui Dodon


25 februarie 2016

În ziua când Igor Dodon împlinea 41 de ani, o delegaţie prahoveană a sosit cu o importantă donaţie de carte românească în Sadova, locul de baştină al acestui “fiu rătăcitor” al Basarabiei, inclusiv al mamei sale, dna Dodon fiind profesor de limbă română la gimnaziul din sat.

 Este binecunoscut faptul că acest individ – ca să nu-l fac idiot, cum l-a catalogat confratele basarabean Constantin Codreanu – a devenit sluga Moscovei, din banii căreia el şi partidul său socialist fac o politică antiromânească şi antieuropeană, declarând că visul lui este de a readuce poporul moldovenesc şi limba lui moldovinească în componenţa… URSS, mai nou a Federaţiei Ruse. El neagă, cu vehemenţă, apartenenţa Moldovei lui Ştefan cel Mare şi a lui Mihai Viteazul la patria-mamă România.

Ca atare, Societatea cultural-istorică “Mihai Viteazul” Ploieşti, prin preşedintele său, a ţinut să dăruiască gimnaziului, pe lângă cărţile despre care am amintit mai sus, şi o hartă a României Mari, cea adevărată, cadou primit cu o bucurie de nedescris de către conducerea satului, de profesori şi elevi, mesajul indirect al ploieştenilor pentru Dodon şi acoliţii lui fiind clar: “Nu puteţi rupe atâtea hărţi câte putem dona noi”. Aviz la deputatul socialist care, în plenul Parlamentului de la Chişinău, a rupt harta României Mari!

Din fericire, oamenii din Sadova sunt, în procent majoritar, diferiţi de această păpuşă a Moscovei.  Primarul satului, Vladimir Susarenco, nu doar a declarat că "vorbim aceeaşi limbă, suntem acelaşi neam", dar mai are şi o fiică demnă, care va duce mai departe ideea unionismului – Tudoriţa.

 Extrem de încântată de vizita noastră a fost şi dna Ludmila Dodon, directorul gimnaziului din localitate, sau  un alt sătean cu acelaşi nume Dodon, care a declarat că e un bun român şi unionist. Despre mama celui mai mare duşman al României, care  este profesoară de limba română la gimnaziul din Sadova, în condiţiile în care fiul său declară că vorbeşte "moldovenească", ce am putea spune, decât faptul că Igor Dodon e îndrăgostit de Mama-Rusia şi nu vrea să audă de România, deşi deţine INCĂ, dacă nu mă înşel, cetăţenia română!

O femeie simplă, mama unui elev, impresionată de mesajul delegaţiei ploieştene, mi-a şoptit: “majoritatea oamenilor din sat nu a votat partidul socialist, Igor este o ruşine pentru satul nostru de români şi chiar pentru mama lui…”

Aş mai dori să remarc faptul că, pe toată durata vizitei, am privit-o, cu condescendenţă, pe dna Dodon (in foto), aflată în sala de festivităţi a gimnaziului, retrasă undeva în faţa copiilor, care a urmărit – ce o fi fost în sufletul dumneai nu ştiu! – toată festivitatea unionistă, reflectată prin mesajul cald adresat oaspeţilor din Prahova de către primarul Vladimir Susarenco şi, mai ales, de scurta lecţie de istorie a românilor predată de Mircea Cosma, preşedintele SMV, manifestarea încheindu-se cu  cântece patriotice româneşti, înterpretate de dna profesoară de istorie, împreună cu elevii -  frumoşi,veseli şi nerăbdători să-şi arunce privirile spre donaţia de carte românească.

Am părăsit satul natal al lui Igor Dodon cu sentimentul că, mai devreme sau mai târziu, acestuia i  se vor pune cătuşele sau, în cel mai bun caz, o botniţă la gura lui spurcată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro