Vineri, 19 aprilie 2024 - 2:52:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Alexandru Tănase: Pe 9 mai, Dodon a ciocnit şampanie cu cei care îi distrug ţara


12 mai 2017

Preşedintele Igor Dodon „a stat la masă cu cei care îi distrug ţara”. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele Curţii Constituţionale din Republica Moldova în cadrul  unei emisiuni  la TVR Moldova, referindu-se la vizita lui Dodon la Moscova de 9 mai.

Preşedintele Curţii a făcut trimitere la recenta decizie a CCM prin care staţionarea trupelor ruseşti pe teritoriul R. Moldova este neconstituţională.

„M-am întrebat cum a fost posibil ca după ce CC a constatat că armata rusă e o armată de ocupaţie, că trupele care staţionează acolo o fac ilegal, încalcă Legea Supremă, comandantul suprem să stea la acea masă şi să ciocnească şampanie cu cei care îi distrug propria ţară. Problema însă nu e a comandantului suprem, ci a celui care votează. Dacă au votat aşa, asta a fost alegerea moldovenilor”, a precizat Alexandru Tănase.

Preşedintele CCM a mai adăugat că nu poate explica cum cetăţenii au ales un lider implementează agende ale statelor străine şi care acţionează contra intereselor propriului stat.

Preşedintele moldovean, Igor Dodon, este singurul şef de stat care a fost prezent la parada de la Moscova. Fiind singurul lider de stat, Igor Dodon a stat, conform protocolului, în dreapta lui Vladimir Putin.

Recent Înalta Curte a pronunţat hotărârea cu privire la neutralitatea R. Moldova,hotărând că „dislocarea pe teritoriul Republicii Moldova a oricăror trupe sau a  baze militare, conduse şi controlate de către state străine, este neconstituţională”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro