Joi, 13 iunie 2024 - 1:24:03
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chişinău: Mişcarea Tinerii Moldovei va instala corturi în PMAN şi va cere Unirea


13 septembrie 2015

Mişcarea Civică TINERII MOLOVEI va instala corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) din Chişinău, alături de celelalte sute de protestatari campate în faţa clădirii Guvernului, şi susţine că nu există decât un singur răspuns la ieşirea din criză acută a Republicii Moldova – Unirea cu România, scrie InfoPrut.ro

În acest context, TINERII MOLDOVEI cer, ca pas pentru realizarea Unirii, implementarea tuturor măsurilor pentru accelerarea interconectării energetice cu România, aducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de la Bucureşti pentru lupta contra corupţiei din Republica Moldova, trecerea operaţiunilor bancare de stat în responsabilitatea Băncii Naţionale a României, precum şi ridicarea interdicţiei abuzive aplicate lui George Simion, liderul Platformei Unioniste ACŢIUNEA 2012, se arată într-un comunicat de presă al Mişcării.

,,Susţinem cerinţele protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Burse de studiu, cămine renovate, salarii şi pensii mai mari, nivel de trai mai bun, Uniunea Europeană pot fi atinse doar prin Unirea cu România, unde aceste lucruri există deja. Chemăm oamenii cu conştiinţă naţională să vină în spaţiul în care părinţii şi buneii noştri au dus bătălia pentru limba română şi independenţa faţă de URSS. Nimeni nu ne poate lua dreptul la istorie, viitor şi trecut”, a declarat Vitalie Prisăcaru, reprezentantul Mişcării TINERII MOLDOVEI.

În ultima săptămână, tinerii au reprezentat o minoritate la protestele anti-guvernamentale organizate în PMAN, se mai arată în comunicat.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on FacebookISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 12 iunie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro