Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:41:31
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Legenda râului Bâc – Republica Moldova


4 iunie 2017

Potrivit legendei, cu mult timp în urmă, pe pământ, alături de oameni, trăiau uriaşii. De la o vreme însă, uriaşii au început să dispară. În schimb oamenii deveneau din ce în ce mai mulţi.

Într-o zi, o fată de uriaş, care încă nu ştia de existenţa oamenilor, a văzut un om mânând o căruţă trasă de doi boi. Fata a mers la părinţi să-i întrebe despre creatura ciudată. Aceştia i-au povestit despre oameni şi despre faptul că în curând uriaşii vor dispărea cu totul, iar oamenii vor pune stăpânire pe întreg pământul.

Plină de ură, fata de uriaş a hotărât să-l găsească pe omul în căruţă pe care-l văzuse mai devreme şi să-l omoare. După lungi căutări fără rezultat, fata de uriaş a început să plângă.

Lacrimile fetei au inundat teritorii mari, ajungându-l din urmă pe omul în căruţă, înecându-i un bou. Se spune că prima lacrimă pe care a vărsat-o fata de uriaş s-a transformat în izvor, care apoi a crescut în râu.

Iar râul a fost numit Bâc, deoarece aşa numeau boul neamurile vecine. De atunci curge râul Bâc, trăgându-şi numele de la acel bou înecat în lacrimile uriaşei.”


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro