Miercuri, 15 iulie 2020 - 7:53:24
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Prahova, prezenţă inedită şi necesară, la Forumul Economic Transfrontalier de la Bălţi


25 iunie 2014

In perioada 25-27 iunie a.c., Asociaţia Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, în colaborare cu CJ Iaşi,va organiza, în municipiul Bălţi (Republica Moldova), cea de-a doua ediţie a Forumului Economic Transfrontalier. Reamintim faptul că prima ediţie a Forumului a avut loc în perioada 17-18 iunie 2013, la Iaşi, evenimentul fiind onorat de peste 400 de participanţi.

"Anul acesta, Forumul Economic Transfrontalier va fi organizat în municipiul Bălţi, oraş care este membru al Euroregiunii. Pe lângă firme din România, Republica Moldova şi Ucraina, avem deja confirmări din ţările baltice, Polonia, Italia şi spaţiul CSI. Lista este deschisă şi este o ocazie minunată pentru toate firmele româneşti care sunt interesate de a intra pe această piaţă să vină la Forum şi să ia contact cu realităţile din Republica Moldova, într-un cadru sigur şi organizat. Noi ne-am adresat unei baze de date de circa 2.000 de firme şi mai multor instituţii care generează contacte cu firme, cum sunt Camerele de Comerţ sau Departamentele Economice şi de Proiecte ale tuturor judeţelor, care sunt invitate şi binevenite să participe la acest Forum economic", a declarat Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi, totodată, preşedintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

La Forumul de la Bălţi vor veni preşedinţi de raioane şi membri ai Guvernului şi Parlamentului din Republica Moldova, la care se adaugă administraţia publică locală din patru regiuni ucrainene care se învecinează cu România şi cu Republica Moldova: Ivano-Frankivsk, Cernăuţi, Odessa şi Vinnitsa.

Pentru cei neavizaţi, surprinde, probabil, prezenţa judeţului Prahova la acest Forum Transfrontalier. Un posibil răspuns l-a dat Rodica Paraschiv, prefectul judeţului Prahova: “Chiar dacă nu ne învecinăm cu R.Moldova, purtăm în suflet acelaşi tricolor şi aceleaşi interese economice”. De asemenea, Ilie Rău, vicepreşedintele Euroregiunii, a spus: “Avem nevoie de Prahova, ca membru cu drepturi depline, fie doar şi pentru faptul că PIB-ul acestui judeţ este mai mare decât al R.Moldova!” La rândul său, Cristian Adomniţei a declarat: “Venirea Prahovei alături de noi înseamnă nu numai contribuţia esenţială  la care se angajează acest judeţ la cooperarea transfrontalieră, dar si porţile pe care le poate deschide, prin prisma investiţiilor sale, care sunt mai mari decât cele pe care le pot deschide entităţile similare din R.Moldova, Ucraina şi judeţul Iaşi”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(195 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 14 iulie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro