Marţi, 23 aprilie 2024 - 7:37:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Băsescu va merge săptămâna viitoare în Republica Moldova, în prima sa vizită după ce a obţinut cetăţenia acestei ţări


19 noiembrie 2016

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu va merge săptămâna viitoare în Republica Moldova, în prima sa vizită după ce a obţinut cetăţenia acestei ţări, a anunţat candidatul PMP la funcţia de deputat de diaspora Constantin Codreanu, într-o conferinţă de presă organizată la Chişinău.

Potrivit politicianului, Băsescu are programată o întâlnire cu populaţia la  Filarmonica Naţională,pe 26 noiembrie, începând cu ora 11:00. Iniţial, evenimentul urma să aibă loc la Palatul Republicii, dar administraţia a refuzat pentru că în aceeaşi zi ar putea avea loc învestirea noului preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

„Traian Băsescu vine la Chişinău. Sunt curios să văd, dle Dodon, cum îl veţi întâmpina. Tot cu proteste aşa cum o faceţi de obicei? Iniţial negociam cu cei de la Palatul Republicii să organizăm evenimentul acolo. Dar, ulterior, am fost contactaţi de cei de la Cancelaria de stat care ne-au spus că nu pot să ne ofere sala până pe 1 decembrie pentru că în această perioadă s-ar putea să aibă loc învestirea în funcţie a noului preşedinte”, a declarat Codreanu.

Anterior, într-un interviu acordat Agora.md, Codreanu a declarat că administratorii unei săli de evenimente din Chişinău au refuzat în ultimul moment să semneze un contract de închiriere a localului pentru vizita fostului preşedinte român.

„Au fost contactaţi de sus şi li s-a cerut să anuleze orice înţelegere privind desfăşurarea acestei întâlniri”, susţine candidatul pentru Diaspora al Partidului Mişcarea Populară la alegerile parlamentare din România.

„Atunci când am încercat identificarea unui local, un loc în care să-l aducem pe Trăian Băsescu şi pe cei care îl susţin, pentru că sunt un număr enorm de mare de cetăţeni ai RM care îl susţin, am avut parte de impedimente şi eram aproape de semnarea unui contract de închiriere a locului în care să se desfăşoare acţiunea, ca a doua zi să ni se spună că oamenii respectivi au fost contactaţi de sus şi li s-a cerut să anuleze orice înţelegere privind desfăşurarea acestei întâlniri”, a adăugat el.

În 3 noiembrie, Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria, a depus, jurământul ca cetăţean moldovean, la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti. 

Duminică, Traian Băsescu a votat la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, el declarând că a votat pentru candidatul care în campania electorală a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova şi apropierea de România, anume Maia Sandu.

Băsescu nu a votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, întrucât Igor Dodon atacase la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti i-a acordat titlul de cetăţean.

După ce Băsescu a depus jurământul, Igor Dodon declara că dacă va deveni preşedinte îi va retrage cetăţenia fostului preşedinte român.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro