Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:09:57
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Unirea e tot mai aproape! Înfrăţirea de suflet între localităţile Căpriana (Moldova) şi Chiojdeanca (Prahova) FOTO si VIDEO


26 martie 2018

Fraţii rămân în veci fraţi şi nicio graniţă nu poate transforma sângele în apă. Se vede acest lucru din tot mai desele înfrăţiri dintre localităţile din Republica Moldova şi cele din România. Se leagă prietenii de-o viaţă, se fac schimburi de idei şi cum nu există barieră de limbă, toate înfrăţirile înseamnă un plus valoare, atât în Basarabia cât şi în România.

Un astfel de moment emoţionant a avut loc la Căpriana, o localitate foarte apropiată de preşedintele Igor Dodon.

Înfrăţirea dintre Căpriana şi comuna Chiojdeanca, parafată chiar a doua zi după Marea Adunare Centenară care a scos în stradă peste o sută de mii de oameni care au cerut Unirea, a fost un semnal că există speranţă şi că România va fi, din nou, Mare.

Primarii celor două localităţi, Ion Alexandru Scutaru(Căpriana) şi Gheorghe Baba Iana (Chiojdeanca) au semnat acordul de înfrăţire în prezenţa lui Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, şi Mihai Popa, preşedintele Raionului Străşeni.

Nu putea lipsi de la ceremonie consilierul judeţean Rareş Enescu, naşul acestei înfrăţiri.

În cadrul festivităţilor au primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Chiojdeanca Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova şi Ion Alexandru Scutaru, primarul localităţii Căpriana.

În acelaşi timp, au devenit cetăţeni de onoare ai localităţii Căpriana : Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova, consilierul judeţean Rareş Enescu şi primarul de la Chiojdeanca Gheorghe Baba Iana. Ludmila Sfârloagă a primit o diplomă de excelenţă

De departe cel mai emoţionant moment l-au marcat un grup de copii din Căpriana care acompaniaţi de maestrul Tudor Ungureanu au încântat asistenţa cu cântece patriotice.











 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro