Miercuri, 24 aprilie 2024 - 10:48:04
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România, declarată sărbătoare naţională


14 octombrie 2015

Senatul a adoptat, marti, 13 octombrie, propunerea legislativă privind instituirea Zilei Nationale a Unirii Basarabiei cu România în data de 27 martie.

„Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România. (…) Este obligaţia noastră, a celor care astăzi răspundem în faţa românilor, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire”, se arată în expunerea de motive a propunerii legislative iniţiate de deputatul Eugen Tomac.

Propunerea legislativă prevede că „ziua de 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu România, se declară ca zi de sărbătoare naţională”, iar Guvernul României şi autoritătile publice centrale si locale iau măsurile necesare pentru ca la această dată să fie arborat drapelul României.

„Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale, muzee, reprezentanţele României în străinătate prin organizarea de evenimente şi manifestări publice şi cultural-ştiinţifice”, se arată în raportul comisiilor de cultură şi de administratie publică ale Senatului, raport însuşit marti de plen.

Propunerea legislativă, care a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, cu 79 de voturi pentru, va intra în dezbaterea Camerei Deputatilor, cu rol decizional în acest caz.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro