Joi, 18 aprilie 2024 - 5:13:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Evenimente dedicate Limbii Române, la Comrat


6 septembrie 2015

La puţine zile după vizita istorică la Comrat a unei delegaţii prahovene , condusă de consilierul judeţean Ludmila Sfârloagă,  Ambasada României în Republica Moldova anunţă că în perioada 7-9 septembrie, la  Comrat- Găgăuzia, vor fi organizate o serie de evenimente dedicate Limbii Române.În cele trei zile vor fi derulate filme şi spectacole, anunţă radiochisinau.md

În prima zi, va avea loc Conferinţa Internaţională „Limbă, Etnie, Comunicare”, care se află la a treia ediţie. Conferinţa se va desfăşura la Centrul de Informare al României de la Universitatea de Stat din Comrat.

În ziua a doua, publicul va putea viziona filmele româneşti cu subtitrare în limba rusă: „Orient Express”, „Nuntă în Basarabia”, „Restul e tăcere”.

Ziua a treia are genericul: „Ziua teatrului românesc” şi va cuprinde audiţii şi vizionări ale unor piese de teatru. Printre acestea vor fi „Vocea patriotului naţionale”, „O noapte furtunoasă” şi „Chiriţa în provincie”. Spectacolele vor putea fi vizionate în Sala Centrului European din Comrat.

Evenimentul se va desfăşura în parteneriat cu Universitatea de Stat din Comrat, Centrul de Informare al României din Comrat, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, TVR Moldova, Radio Chişinău.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro