Vineri, 29 martie 2024 - 12:53:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Strugurii din R.Moldova, la mare căutare în Rusia


11 decembrie 2015

Ca efect al relaţiilor încordate dintre Rusia şi Turcia, produsele agricole turceşti sunt înlocuite în magazinele din Rusia cu cele importate din alte ţări, inclusiv din Moldova De exemplu, strugurii importaţi din Republica Moldova şi Uzbekistan ocupă tot mai multe rafturi din supermarketurile din Rusia, potrivit agora.md.

Jurnaliştii de la gazeta.ru au examinat rafturile magazinelor din Rusia după impunerea embargoului rus la produsele agricole turceşti şi au constatat că fructele şi legumele turceşti au cam dispărut de pe rafturile magazinelor. Roşiile importate din Turcia constituiau circa jumătate din sortimentul propus spre vânzare, portocalele - o treime, iar mandarinele şi strugurii din Turcia sunt aproape de negăsit.

În supermarketuri, în segmentul de preţuri mici şi medii, strugurii provin, de cele mai multe ori,  din Republica Moldova şi Uzbekistan. Preţul minim la struguri aici este de 130-160 de ruble (38 - 48 lei moldoveneşti) pe kilogram. În magazinele cu preţuri medii, strugurii negri din Republica Moldova se vând cu 200 de ruble (60 de lei) pe kilogram.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro