Joi, 3 decembrie 2020 - 6:57:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Andrian Candu, preşedintele Parlamentului Moldovei: "Conectarea la piaţa energetică europeană, de o importanţă crucială pentru noi"


28 septembrie 2017

Moldova trebuie să se conecteze la piaţa energetică europeană. Acest obiectiv este de o importanţă crucială pentru noi şi suntem hotărâţi să creăm o alternativă energetică reală pentru Republica Moldova, a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului de peste Prut, la Ploieşti, la Aspen Energy Summit.

Candu a vorbit despre gazoductul Iaşi-Ungheni, care trebuie dus urgent până la Chişinău şi despre proiectul privind interconectarea sistemului electro-energetic al Moldovei cu cel al României. Securitatea energetică este pe primul loc pentru dezvoltarea Moldovei, a mai spus Candu.

La Ploieşti a avut loc, miercuri, Aspen Energy Summit, eveniment organizat cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la înfiinţarea primei rafinării de petrol din lume. Mircea Geoană, preşedintele Institutului Aspen în România şi-a exprimat dorinţa ca Forumul Aspen să aibă loc în fiecare an la Ploieşti, punând astfel municipiul reşedinţă de judeţ al Prahovei pe harta oraşelor importante din punct de vedere al dezbaterilor economice.

La Summitul Aspen au participat Maroš Šefčovič, vice-preşedintele Comisiei Europene, responsabil de Uniunea Energetică, Graţiela Gavrilescu, vicepremierul României, Toma Petcu, ministrul pentru Energie, Teodor Meleşcanu, ministrul de Externe, oficiali din regiune, experţi, investitori în domeniul energetic.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(214 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Pro Romania- Forta ta in Parlament

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateClinica Roua

Din aceeaşi categorie:


Coral Impex

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 decembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro