Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 3:58:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Partide şi ONG-uri unioniste coalizează pentru a salva Moldova... prin „apropierea definitivă între Bucureşti şi Chişinău”


26 septembrie 2015

Reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile unioniste şi ai partidelor politice unioniste coalizează pentru a salva Republica Moldova. Aceştia au semnat o declaraţie comună prin care constată că „Republica Moldova este un stat ajuns în faliment, iar efectele acestui fapt se vor resimţi în scurt timp”. Astfel, solicită o întrevedere cu preşedintele Nicolae Timofti, la care să fie discutate măsurile concrete pentru „apropierea definitivă între Bucureşti şi Chişinău”.

„Situaţia de criză profundă în care se află Republica Moldova în prezent, cauzată de ilegalităţi deja notorii la nivel internaţional, comise în sectorul financiar-bancar, care a dus la degradarea continuă a nivelului de trai, impune conştientizarea unui adevăr: Republica Moldova este un stat ajuns în faliment, iar efectele acestui fapt se vor resimţi în scurt timp. Unica soluţie viabilă şi realizabilă prin care locuitorii celui de-al doilea stat românesc pot depăşi impasul în care se zbat de peste două decenii este reunificarea cu România”, se arată într-o Declaraţie comună, semnată de Blocul Unităţii Naţionale, Consiliul Unirii, Partidul Naţional Liberal şi Partidul DREAPTA.

Semnatarii Declaraţiei solicită o întrevedere cu preşedintele Nicolae Timofti, la care să fie discutate măsurile concrete pentru apropierea definitivă între Bucureşti şi Chişinău. „Dacă va fi necesar, vom recurge la proteste pe care le vom organiza în faţa preşedinţiei Republicii Moldova în cazul în care preşedintele Timofti nu se va arăta disponibil pentru dialog”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul Blocului Unităţii Naţionale.

În acelaşi timp, unioniştii atenţionează cetăţenii de bună credinţă ai Republicii Moldova să nu participe la protestul de duminică, 27 septembrie, al PSRM şi PPPN. „Solicităm tuturor cetăţenilor conştienţi şi bine-intenţionaţi, indiferent că sunt unionişti sau încă nu, să se abţină de la a participa la aceste acţiuni, deoarece o victorie a forţelor revanşarde pro-ruse va duce la anularea viitorului nostru democratic şi prosper, şi la instaurarea unui regim autoritar, violent, aducător de sărăcie. Sperăm că organele de forţă din Republica Moldova vor fi în stare să facă faţă provocărilor puse la cale de mercenarii Moscovei”, se arată la finalul Declaraţiei.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro