Duminică, 25 octombrie 2020 - 6:38:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Concert dinBasarabia - Centenar la Arenele Romane, Bucureşti


7 martie 2018

Zdob şi Zdub, Gândul Mâţei, Alex Calancea band & Guz, Cuibul şi Siaj vor încinge atmosfera la ediţia de Centenar a Concertului #dinBasarabia. Evenimentul se va desfăşura la Arenele Romane (cort încălzit) din Bucureşti, pe 24 martie 2018.

Evenimentul este organizat de Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare Prut şi susţinut de  Institutul Cultural Român şi Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni, cu ocazia aniversării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara (27 martie 1918).

Formaţia etno-rock din Republica Moldova, Zdob şi Zdub, din 1994 combină diferite stiluri muzicale şi promovează folclorul autentic, susţinând concerte în peste 20 de ţări europene. Trupa a obţinut locul 6 la concursul Eurovision în 2005 şi a cântat pe aceeaşi scenă cu mari artişti şi trupe precum Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Red Hot Chilli Peppers, Linkin Park, etc.

Gândul Mâţei este o trupă de Rock alternativ din Chişinău, înfiinţată în 1996, ce combină rock-ul melodic, punk, hardcore, blues, post-punk, cu influenţe din folclorul autohton românesc, punând accent pe trompetă. Printre piesele ce i-au consacrat pe cei de la Gândul Mâţei, se numără "La Ciocana", "Liberty", "Numai Tu", "Proba Credinţei", "Semafor", "Dragostea Mea" şi "Nae". În cei peste 20 de ani de activitate, trupa a lansat cinci albume, ultimul fiind "Generaţia în Blugi".

Alex Calancea band & Guz – Lupii

Lupii este un nou proiect lansat de renumitul basist şi producător muzical din Chişinău, Alex Calancea. Stilul muzical abordat este o fuziune dintre rock, trap şi folclor autentic şi cel urban. Proiectul Lupii este format din Alex Calancea – chitară bas şi producător, Guz – voce, Andrei Glavan – voce, Nickel Russu - tobe, Saric Vatavu – chitară şi Serghei Ivanov – clape, Dumitru Neculişeanu – trompetă.

Cuibul, formaţie acoustic funk din Basarabia, a fost înfiinţată în 1991 de către Igor Dînga, producătorul Zdob şi Zdub, şi reactivată în 2013, cu participarea unor instrumentişti de seamă şi a tinerei soliste Lidia Scarlat. Trupa colaborează cu o casă de discuri şi diverşi artişti consacraţi de la Bucureşti şi în ultimii ani a cântat în deschidere pentru The Cardigans şi Morcheeba.

În deschiderea concertului va urca pe scenă o trupă tânără din Chişinău, Siaj. Trupa a luat fiinţă în 2016 şi de atunci a reuşit să susţină mai multe concerte pe ambele maluri ale Prutului. În acest an tinerii de la Siaj vor lansa primul EP.

Biletele pentru Concertul #dinBasarabia, ediţia a IV-a Centenar, sunt disponibile pe iabilet.ro şi în reţeaua Iabilet, cu următoarele preţuri: Normal Circle - 50 lei, până pe 23 martie 2018; 60 lei – în ziua evenimentului şi la intrare. Golden Circle - 60 lei, până pe 23 martie; 80 lei – în ziua evenimentului şi la intrare.

Eveniment recomandat de Rock FM

Organizator: Centrul pentru Integrare şi Dezvoltare PRUT

Parteneri: Institutul Cultural Român; Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni - Ministerul pentru Românii de Pretutindeni; Biroul Relaţii cu Diaspora - Guvernul Republicii Moldova; Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Bucureşti, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) din Metrorex S.A.

INFO: contact@dinbasarabia.ro

www.dinbasarabia.ro

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/344000656100762/

Bilete: https://www.iabilet.ro/bilete-concert-dinbasarabia-editia-centenar-32659/

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating
(362 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Clinica Roua

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 octombrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro