Joi, 28 martie 2024 - 6:48:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Moldova are un nou premier interimar: Natalia Gherman


23 iunie 2015

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat, luni, decretul de numire a ministrului de Externe, Natalia Gherman, în calitate de premier interimar. Gherman, care şi-a  exprimat speranţa că interimatul său va fi unul foarte scurt, va exercita noua funcţie până la depunerea jurământului de către membrii viitorului Cabinet.Gherman a declarat că, pe durata interimatului său, va continua politicile promovate de guvernele precedente, prioritar fiind parcursul european al Republicii Moldova şi siguranţa cetăţenilor, relatează Radio Chişinău, citat de Mediafax.

Totodată, preşedintele Nicolae Timofti a convocat, luni, o şedinţă cu membrii Guvernului interimar, pe care i-a îndemnat să administreze eficient treburile statului şi să asigure implementarea tuturor proiectelor sociale.

Şeful statului a precizat că, după turul doi al alegrilor locale din 28 iunie, va convoca grupurile parlamentare pentru a discuta despre o potenţială candidatură a unui nou premier.

Natalia Gherman este diplomat de carieră. A preluat funcţia de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene în anul 2013. Anterior, ea a deţinut funcţia de viceministru de Externe, iar, în perioada 2006 - 2009, a fost ambasador al Republicii Moldova în Suedia.

Termenul limită de învestire a unui nou Cabinet de Miniştri, conform Constituţiei, expiră pe 12 septembrie, adică în cel mult 3 luni de la data anunţării demisiei premierului. Dacă până pe 12 septembrie nu va fi învestit un nou Guvern, Nicolae Timofti, va fi obligat să dizolve Parlamentul şi să anunţe alegeri anticipate.


 
 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro