Marţi, 19 martie 2024 - 4:54:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Tăriceanu, preşedintele Senatului României: Parlamentul moldovean este singurul care poate cere Unirea! VIDEO


10 martie 2018

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României, apreciază declaraţiile de Unire semnate de o sută de unităţi administrative din Moldova şi crede că aceste sunt nişte semnale puternice pe care liderii din cele două state ar trebui să le ia în considerare.

Într-o conferinţă de presă organizată la Ploieşti, Tăriceanu a spus că, din păcate, decizia de ReUnire nu poate fi luată de România, ci de către Parlamentul Moldovei. De remarcat că în toată declaraţia sa, Călin Popescu Tăriceanu a spus doar " Basarabia"  şi nu "Republica Moldova"

Şi ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, apreciază declaraţiile de Unire semnate în Moldova, dar şi în România. El crede că acţiunile de reunificare arată voinţa poporului şi nu pot fi ignorate, chiar dacă nu au nicio valoare juridică.

"Există o diferenţă de viziune între preşedintele Dodon, care este mai degrabă preocupat de orientarea Republicii Moldova spre spaţiul estic şi de majoritatea guvernamentală şi de majoritatea parlamentară care susţin ideea drumului european al Republicii Moldova, idee în care România contribuie foarte substanţial", a mai spus Meleşcanu.

Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu s-au aflat la Ploieşti pentru a participa la Conferinţa Judeţeană a ALDE Prahova, organizaţie prezidată de Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro