Miercuri, 26 iunie 2019 - 10:11:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Chişinăul cere ambasadei ruse explicaţii


19 august 2016

Un reprezentant al Ambasadei Rusiei la Chişinău a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe al Republicii Moldova pentru a oferi explicaţii în legătură cu aplicaţiile militare repetate ale Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR), desfăşurat în Transnistria, în comun cu structurile de forţă ale Tiraspolului, pentru "contracararea unor ameninţări teroriste", a relatat Radio Chişinău.

Astfel de acţiuni în care sunt implicate forţe militare străine, aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, şi subdiviziuni militare şi paramilitare ale unei entităţi pseudostatale nerecunoscute de nimeni (Transnistria) sunt provocatoare şi inadmisibile, reprezintă o sfidare la adresa mecanismelor de pacificare din regiune şi subminează suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, menţionează Ministerul moldovean de Externe, conform postului de radio citat.

În acest context, MAE moldovean subliniază necesitatea retragerii forţelor militare şi a muniţiilor ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova şi a transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii din stânga Nistrului într-o misiune civilă multinaţională cu mandat internaţional.

Biroul pentru Reintegrare din cadrul guvernului de la Chişinău şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea în legatură cu noile aplicaţii militare, care au avut loc în apropiere de Tiraspol în zilele de 16 şi 17 august 2016, organizate de aşa-zisele structuri de forţă transnistrene în comun cu GOTR. Într-un comunicat de presa, Biroul pentru Reintegrare califica aceste acţiuni drept ilegale şi inadmisibile pe teritoriul Republicii Moldova.

Astfel de manevre militare, care se desfăşoară frecvent în ultima perioadă, denotă existenţa unei interacţiuni consolidate între efectivele militare ale Federaţiei Ruse şi cele ale aşa-ziselor structuri de forţă transnistrene, remarcă oficiali de la Chişinău.

Aplicaţiile, desfăşurate într-o localitate de lângă Tiraspol, au fost urmărite personal de aşa-numitul premier al regiunii separatiste, Pavel Procudin, transmite agenţia de presă moldoveană Infotag, citând presa transnistreană.

Potrivit autorităţilor de la Chişinău, participarea unor lideri ai administraţiei de la Tiraspol la aceste manevre relevă o anumită tensionare a situaţiei din regiune.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating  rating  rating
(1041 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateServicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 iunie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro