Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:23:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Studenţii basarabeni din Ploieşti se întorc acasă cu proiecte europene


13 mai 2014

Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti, în parteneriat cu consiliile raionale din Cimişlia şi Ştefan-Vodă,  a organizat simpozionul campaniei “TINERI PENTRU VIITOR”, dedicată informării autorităţilor locale şi societăţii civile din Republica Moldova cu privire la avantajele financiare ale integrării europene ale statului care decurg din posibilitatea accesării fondurilor europene nerambursabile.

În cadrul simpozionului  au fost prezentate tipurile de finanţare europeană şi proiectele care pot fi implementate în baza acestora. Prezentarea beneficiilor şi oportunităţilor de dezvoltare locală şi regională ce ţin de accesarea fondurilor europene a fost susţinută de către doamna Georgiana Tănase, expert român în accesare a fondurilor europene.

La simpozionul din Ştefan-Vodă au luat parte 70 de persoane, printre care şi preşedintele Consiliului Raional, Vasile Buzu, iar la simpozionul din raionul Cimişlia au participat 30 de persoane, manifestare onorată şi de vicepreşedintele consiliului raional Cimişlia, Gheorghe Netedu, prezent la simpozion.

Cu acest prilej, autorităţile din raioanele Ştefan-Vodă şi Cimişlia au avut marea oportunitate de a cunoaşte şi de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele în privinţa paşilor ce trebuie întreprinşi pentru a obţine grant-uri de la Fondul European. Aceştia au fost extrem de receptivi, adresînd multe întrebări , răspunsurile fiind relatate pe larg de către expertul din România şi reprezentanţii LSB Ploieşti.

 "Ne dorim să putem asigura dezvoltarea social-economică a raionului Cimişlia, însă resursele financiare şi chiar umane, care ne-ar permite sa realizăm obiectivele propuse, sunt limitate. De aceea, urmărim şi încercăm să valorificăm toate oportunităţile accesării granturilor, oferite în cadrul Parteneriatul Estic. De asemenea, ne punem şi mai mari speranţe pe programele Uniunii Europene şi pe fondurile destinate ţărilor în etapa de preaderare. Suntem în aşteptare şi, în acelaşi timp, ne pregătim pentru a avea capacitatea de a accesa acele fonduri. Experienţa României în accesarea fondurilor europene, prezentată de către dna Georgiana Tănase şi discutarea problemelor întâlnite şi depăşite au fost mai mult decât binevenite pentru participanţii la sesiunea de informare, printre care s-au enumerat primarii localităţilor raionului, personalul secţiilor direcţiilor subordonate Consiliului raional, reprezentaţi ai ONG-urilor şi persoane neimplicate direct în serviciul public, interesate de avantajele şi modalităţile de accesare a fondurilor europene", a declarat Olga Postovanu, specialist in atragerea investiţiilor în Consiliul raional Cimişlia.

 De remarcat faptul că Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti este deja la al patrulea simpozion organizat , după cele Străşeni şi Criuleni.

Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti (preşedinte Daniel Adam) este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică, înfiinţată în 2011, reprezentată de elevii şi studenţii basarabeni care îşi fac studiile în acest superb oraş. LSBP are ca scop primordial susţinerea elevilor şi studenţilor din Republica Moldova, în procesul de integrare în societatea românească, precum şi implementarea ideilor comune în diverse proiecte şi activităţi de formare socio-culturală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro