Vineri, 29 martie 2024 - 7:49:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Preşedintele Republicii Moldova va fi ales direct de cetăţeni


5 martie 2016

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a declarat vineri, 4 martie, neconstituţionale mai multe modificări la Legea Supremă, operate în anul 2000, inclusiv cea care prevede ca preşedintele republicii să fie ales de către parlament, informează Radio Chişinău şi Unimedia.

Curtea Constituţională a stabilit ca, după expirarea mandatului actualului preşedinte, şeful statului să fie ales prin vot direct.

Instanţa supremă şi-a motivat decizia inclusiv prin faptul că în anul 2000, atunci când Parlamentul a modificat Constituţia, au fost operate modificări în textul iniţial avizat de Curtea Constituţională. De asemenea, Curtea Constituţională constată că alegerea preşedintelui de către parlament a provocat crize politice în Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, după ce judecătorii au examinat o sesizare depusă în luna noiembrie de un grup de deputaţi ai Partidului Liberal Democrat (PLDM), în care erau contestate modificările la Legea Supremă din 2000


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro