Marţi, 23 aprilie 2024 - 2:45:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


„TINERII PENTRU VIITOR” vin la Ştefan-Voda şi Cimişlia


30 aprilie 2014

Liga Studenţilor Basarabeni din Ploieşti continuă implicarea în europenizarea mentalului autorităţilor locale din Republica Moldova.

După simpozioanele din raioanele Criuleni şi Străşeni, care s-au bucurat de o largă audienţă,  LSB Ploieşti, va organiza, în parteneriat cu autoritatile centrale  ale raioanelor Ştefan-Voda si Cimişlia, întâlniri asemănătoare cu comunităţile locale, cărora le va prezenta proiectul “TINERI PENTRU VIITOR”, dedicat informării autorităţilor locale şi societăţii civile din Republica Moldova cu privire la avantajele financiare ale integrării europene a statului nostru care decurg din posibilitatea accesării fondurilor europene nerambursabile.

 În cadrul celor două simpozioane (Ştefan Vodă-5 mai, ora 10 si Cimişlia – 6 mai, ora 10) se vor prezenta tipurile de finanţare europeană şi proiectele care pot fi implementate în baza acestora, iar conferinţa de presă post-eveniment va avea loc la Info Prim Neo, miercuri, 7 mai, ora 10.


 Prezentarea beneficiilor şi oportunităţilor de dezvoltare locală şi regională prilejuite de accesarea fondurilor europene va fi susţinută de către doamna Georgiana Tănase, expert român în accesare fonduri europene.

 "Astfel, cei peste 100 de reprezentanţi din raioanele Cimişlia şi Ştefan-Vodă au o mare oportunitate de a cunoaşte sau de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele în privinţa paşilor ce trebuie întreprinşi pentru a obţine grant-uri de la Fondul European. De acest seminar au beneficiat deja mai multi primari şi secretari din raioanele Străşeni si  Criuleni . Aceştia au fost extrem de receptive, adresând multe întrebări , răspunsurile fiind succint relatate de către reprezentanţii LSB Ploiesti. Consider că astfel de seminare trebuie organizate în toate raioanele Republicii Moldova , acestea apropiind din ce în ce mai mult R.Moldova de UE” a afirmat Daniel Adam , presedintele LSB Ploieşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro