Miercuri, 3 iunie 2020 - 9:18:22
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Aurescu salută decizia Guvernului de la Chişinău de a permite accesul cetăţenilor români în R. Moldova cu buletinele


17 iunie 2015

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, salută decizia adoptată de Guvernul Republicii Moldova prin care accesul cetăţenilor Uniunii Europene, inclusiv al cetăţenilor români, pe teritoriul moldovean este permis în baza cărţilor naţionale de identitate aflate în prezent în circulaţie, şi nu doar a paşaportului, ca până în prezent.

''Această măsură reprezintă un semnal politic clar al angajamentului Republicii Moldova faţă de parcursul său european, un instrument concret de încurajare a contactelor şi schimburilor celor mai diverse între cetăţenii de peste Prut şi cei ai Uniunii Europene, inclusiv ai României, precum şi de susţinere a racordării statului vecin la spaţiul european'', a declarat Bogdan Aurescu, potrivit unui comunicat al MAE remis marţi AGERPRES.

Pornind de la aşteptările exprimate la nivelul opiniei publice din România, subiectul facilitării accesului cetăţenilor UE, inclusiv români, pe teritoriul statului vecin cu cartea de identitate a fost ridicat de ministrul Bogdan Aurescu în cursul întrevederii din 25 martie, de la Bucureşti, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, precizează sursa citată.

Ulterior, Ministerul român al Afacerilor Externe a abordat această temă în dialogul sectorial cu autorităţile Republicii Moldova, inclusiv în cadrul consultărilor pe linie consulară cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al ţării vecine.

''Adresez deosebite mulţumiri autorităţilor de la Chişinău pentru această decizie care vine în sprijinul întăririi legăturilor dintre cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului şi care reconfirmă trăinicia Parteneriatului Strategic dintre statele noastre'', a spus ministrul Bogdan Aurescu.

Guvernul Republicii Moldova a adoptat în şedinţă Hotărârea nr. 63/ 2015 prin care se amendează cadrul legislativ existent cu privire la documentele în baza cărora este permis accesul cetăţenilor străini în Republica Moldova.

Astfel, se prevede acordarea unei facilităţi unilaterale în favoarea cetăţenilor Uniunii Europene, care vor avea posibilitatea de a intra pe teritoriul Republicii Moldova în baza cărţilor naţionale de identitate. Măsura va intra în vigoare la data publicării acestei hotărâri în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Prin măsura adoptată în urma demersurilor iniţiate de MAE român, Republica Moldova se aliniază la practica instituită deja de statele din Balcanii de Vest care au aspiraţii similare cu cele ale R. Moldova în raport cu UE şi se bucură de acelaşi regim de circulaţie în spaţiul comunitar european.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua miercuri şi joi o vizită în Republica Moldova.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(74 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Servicii medicale de calitate la standarde europene

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 1 iunie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro