Marţi, 19 martie 2024 - 6:19:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Aducem Basarabia acasă! Protestul unioniştilor s-a încheiat. PNL nu are timp pentru ReUnire!


24 octombrie 2016

Liderul unioniştilor, George Simion a declarat, duminică, că protestul din Piaţa Universităţii s-a încheiat, el precizând că a primit asigurări de la toate partidele, mai puţin PNL, că ”atâta timp cât există o majoritate pe ambele maluri ale Prutului, vor iniţia o declaraţie de unire în Parlament”.

”Ne-am retras din Piaţa Universităţii, am închis în acest moment protestul de acolo, dar vom reveni ori de câte ori este necesar”, a spus George Simion, la sediul Uniunii Salvaţi România.

Liderul unioniştilor a afirmat că a primit asigurări din partea partidelor politice care candidează la nivel naţional în România că, atâta timp cât există o majoritate pe ambele maluri ale Prutului, vor iniţia o declaraţie de unire în Parlament.

”În afară de PNL, am fost la toate sediile. Sunt şapte partide care candidează integral la aceste alegeri şi mergem la ele. Cu PNL, această tăcere este îngrijorătoare. Dacă aceasta este atitudinea lor nu putem decât să rămânem consternaţi, dar credem noi că o să fim primiţi mâine sau poimâine sau în zilele următoare de către doamna Alina Girghiu. E un semn de respect faţă de românii basarabeni şi faţă de toată mişcarea unionistă de pe ambele maluri ale Prutului”, a mai spus Simion.

El a menţionat că dorinta protestatarilor nu este de a politiza chestiunea unirii dintre România şi Moldova. ”Dorinţa noastră ar fi să punem toate aceste partide la masa dialogului pentru un nou pact de tip Snagov pe subiectul reîntregirii naţionale. Sperăm să nu fi primit din altă parte ordin PNL să nu susţină întâlnirea cu unioniştii”, a menţionat George Simion.

Manifestanţii unionişti au încheiat protestul de la Universitate, după discuţiile cu reprezentanţii formaţiunilor politice aproape s-au încheiat, existând promisiuni ferme în ceea ce priveşte sprijinul faţă de ideea unirii Basarabiei cu România

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro