Marţi, 19 martie 2024 - 5:13:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Prutul devine din ce în ce mai îngust


17 mai 2016


 

Relaţiile dintre Republica Moldova şi România - atât cele politice, cât şi cele comerciale - au avansat semnificativ în ultimii şase ani, după venirea la putere a guvernărilor proeuropene, a apreciat luni ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, aflat la final de mandat, într-un interviu pentru Radio Chişinău.

"Republica Moldova şi România sunt destinate unei apropieri din ce în ce mai mari. Care va fi rezultatul politic al acestei apropieri, cândva, mi-e greu să anticipez acum. Cert este faptul că ne apropiem din ce în ce mai mult; Prutul devine aşadar, printr-o metaforă, din ce în ce mai îngust şi (faptul) că la un moment dat îl vom seca dintr-o sorbire, probabil, metaforic sau altminteri, mi se pare indiscutabil. Cred că ne revine şi unora şi altora o mare răspundere, o răspundere pe care orice vecini o împărtăşesc, cu atât mai mult nişte vecini care au atât de mult în comun", a declarat Marius Lazurca, în interviul postat de Radio Chişinău în pagina sa electronică.

Relaţiile dintre cele două state s-au normalizat şi s-au îmbunătăţit după venirea la guvernare a partidelor proeuropene, în urma alegerilor din iulie 2009, a spus el. Referindu-se la actualul guvern, Marius Lazurca a declarat că acesta a reuşit să stabilizeze situaţia politică şi să facă unii paşi în domeniul reformelor. Totodată, diplomatul român nu crede că Republica Moldova ar putea să-şi schimbe vectorul politicii externe.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro