Marţi, 19 martie 2024 - 9:34:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şapte localităţi din Moldova au declarat Unirea cu România FOTO


28 ianuarie 2018

Unirea, tot mai aproape! Şase localităţi din Republica Moldova au adoptat Declaraţia de Unire a Republicii Moldova cu România.

Cele şase localităţi sunt:  Opaci din raionul Căuşeni, Parcova din raionul Edineţ,  Feşteliţa din raionul Ştefan Vodă, Bardar (localitatea înfrăţită cu Blejoi în care Mircea Cosma şi Fundaţia Cultural Istorică Mihai Viteazul Ploiesti au repus pe soclu vulturul cruciat! ), Ruseştii Noi (localitate înfrăţită cu Albeşti Paleologu ) şi Văsieni (localitate care a primit o importantă donaţie de carte pentru biblioteca Anatol Candu din partea Ludmilei Sfîrloagă, vicepreşedintele CJ Prahova), Ulmu (comună care a primit, tot din partea SMV Ploieşti, un superb bust al lui Mihai Eminescu plus o donaţie importantă de carte ) din raionul Ialoveni.

Facem această Unire acum, în suflet şi ca reparaţie morală pentru suferinţele trecutului şi ale prezentului, de la chinul buneilor noştri smulşi împotriva voinţei lor de la trupul patriei istorice de voia lui Hitler şi a lui Stalin, supuşi execuţiilor, deportărilor şi foametei, la greutăţile pe care le trăim acum noi, cei de azi. Facem Unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi pentru ca fii şi nepoţii noştri să se bucure de un viitor de libertate şi avuţie, de şansele de împlinire pe care generaţiile noastre nu le-au avut. Iar dacă Unirea noastră de azi este una simbolică, să ne ajute Dumnezeu ca ea să fie un pas hotărâtor spre Unirea deplină, când nu va mai fi graniţă pe Prut iar oamenii dintre Nistru şi Tisa vor munci împreună la realizarea şi mulţumirea comună, alături de celelalte popoare ale Europei civilizate”, se arată în Declaraţia votată de consilierii locali.

Textul Declaraţiei a fost pregătit de Alianţa pentru Centenar prin Acţiunea 2012, cea mai importantă organizaţiei unionistă.

SURSA: LiberTV.md


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro