Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 9:56:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Chişinăul a manifestat pentru Europa


4 noiembrie 2013

Peste 100.000 de oameni au participat duminică, în centrul Chişinăului, la o amplă acţiune organizată de Coaliţia-Pro-Europeană (CPE) în sprijinul parcursului european al Republicii Moldova.

Piaţa Marii Adunări Naţionale din centrul Chişinăului a fost arhiplină, iar unii participanţi au comparat manifestaţia cu mitingurile organizate în anii 90, pentru proclamarea independenţei Republicii Moldova. Circulaţia rutieră a fost blocată în mai multe cartiere centrale ale Chişinăului.

La Adunarea “Pentru Moldova! Pro Europa!” au participat şi principalii politicieni, manifestaţia fiind deschisă de preşedintele Nicolae Timofti.

Liderii CPE, Vlad Filat, Marian Lupu şi Ion Hadârcă au susţinut discursuri în favoarea integrării europene a Republicii Moldova, menţionând că acesta este principalul obiectiv al Moldovei în prezent, dar şi în viitorul previzibil.

La miting a participat şi un grup de tineri unionişti care au purtat pancarde cu lozinci în care cereau unirea Moldovei cu România, susţinând că aceasta este cea mai uşoară cale spre Uniunea Europeană.

Manifestaţia a fost organizată în contextul în care opoziţia comunistă de stânga doreşte să dizolve actualul parlament şi să organizeze alegeri parlamentare anticipate. Liderii opoziţiei au declarat că, dacă vor ajunge la putere, vor opta pentru integrarea ţării în uniunea vamală condusă de Rusia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro