Vineri, 29 martie 2024 - 2:39:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lui George Simion i-a fost ridicată interdicţia de a intra în R. Moldova


7 februarie 2016

Românului George Simion i-a fost ridicată sâmbătă interdicţia de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. Acesta a ajuns deja la Chişinău, informează Platforma Unionistă Acţiunea 2012 într-un comunicat de presă.
 
Organizaţia unionistă menţionează că ridicarea interdicţiei s-a făcut ca urmare a apelurilor publice lansate de Mişcarea Civică Tinerii Moldovei, Blocul Unităţii Naţionale, Diaspora unionistă şi de o serie de parlamentari, profesori universitari, avocaţi şi experţi.
 
„Am ieşit din greva foamei, autorităţile de la Chişinău s-au răzgândit şi mi-au ridicat interdicţia abuzivă. Este un pas mic pentru mine, dar unul mare pentru Unire. Nu mai este mult şi vom duce la îndeplinire dezideratul reîntregirii naţionale”, a declarat preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion.
 
Platforma Unionistă Acţiunea 2012 consideră că situaţia în care a fost pus George Simion este simptomatică pentru funcţionarea statului Republica Moldova. În vreme ce:
-                  - în contextul furtului unui miliard de dolari din bănci a fost arestată şi acuzată de fapte de corupţie o singură persoană, iar alţi indivizi responsabili de  „jaful secolului” sunt lăsaţi să prospere în funcţii de înaltă răspundere;
-          - oameni plătiţi de Moscova instigă la violenţe pe străzile Chişinăului şi cer întreruperea parcursului european şi integrarea Republicii Moldova într-o Uniune Vamală inexistentă;
-         - instituţiile Republicii Moldova, dar şi cetăţenii sunt ţinuţi captivi intereselor unor oligarhi,
autorităţile de la Chişinău încearcă în mod repetat să îi impună o interdicţie de intrare de 5 ani pe teritoriul Republicii Moldova activistului George Simion, cetăţean român, preşedinte al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
 
Acestea se întâmplă în condiţiile în care George Simion este beneficiar al dreptului de liberă circulaţie al cetăţenilor europeni în Republica Moldova, iar acţiunile sale militante, circumscrise libertăţii de expresie, s-au desfăşurat şi se desfăşoară strict în limitele normelor democraţiei şi ale statului de drept, fără să se fi încălcat vreo lege în vigoare în Republica Moldova sau în România, lucru constatat şi de Curtea de Apel din Chişinău în septembrie 2015, cu ocazia anulării primei încercări a autorităţilor Republicii Moldova, din mai 2015, de a-i impune activistului unionist o interdicţie de intrare pe teritoriul republicii, potrivit  comunicatului celor de la Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro