Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 10:35:42
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Se apropie sfârşitul liberei circulaţii în Marea Britanie


2 martie 2017

Theresa May, premierul Marii Britanii, va anunţa sfârşitul liberei circulaţii în această ţară în jurul datei de 15 martie, relatează publicaţia „The Telegraph”. Restricţiile îi vor viza pe noii imigranţi.

În paralel, May va declanşa oficial negocierile pentru ieşirea din Uniunea Europeană.

Potrivit jurnaliştilor britanici, premierul Regatului Unit urmează să anunţe că cetăţenii UE care vor călători în Marea Britanie după activarea Articolului 50 din Tratatul de la Lisabona nu vor mai primi automat dreptul de la locui pe termen nedeterminat în această ţară.

Numărul imigranţilor care intră în Marea Britanie ar putea fi limitat prin introducerea unui nou regim de vize, iar accesul la beneficii sociale va fi restricţionat.

De asemenea, „The Telegraph” notează că Theresa May va declara că imigranţii care au sosit în Marea Britanie înainte de activarea Articolului 50 vor avea aceleaşi drepturi ca şi până acum, atât timp cât cetăţenilor britanici care trăiesc în alte părţi din Europa li se oferă aceleaşi drepturi.

Anterior, reprezentanţi ai Uniunii Europene au solicitat Guvernului britanic să amâne ieşierea efectivă din UE până în anul 2019, însă miniştrii englezi au considerat că o aşteptare atât de lungă ar putea duce la o creştere foarte mare a numărului de imigranţi europeni care vor veni în Regatul Unit înainte de Brexit-ul propriu-zis.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro