Vineri, 3 februarie 2023 - 5:14:01
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Maşinile vor fi confiscate pentru abateri rutiere grave


8 mai 2013

Premierul Victor Ponta a declarat că nu i s-ar părea excesiv ca în anumite situaţii să fie confiscate maşinile şi motocicletele, ca sancţiune pentru abateri rutiere grave.

Ponta a spus că acest lucru ar fi posibil dacă actuala Constituţie ar fi modificată, urmând să conţină o prevedere în acest sens.

"În România nu se poate decât dacă va fi de acord preşedintele Comisiei Constituţionale să modificăm la Constituţie acest lucru. Sunt ţări care confiscă maşina cu care s-a încălcat grav legea rutieră. Noi nu avem voie conform Constituţiei actuale, dar mie nu mi s-ar părea excesiv în anumite situaţii şi vă spun ca fost motociclist că ar trebui să confiscăm şi motociclete, nu doar maşini", a spus Ponta.

Premierul a precizat că doreşte să folosească exemplele unor ţări ca Franţa care au implementat cu succes strategii pe termen mediu de reducere a numărului de accidente rutiere.

"Mă gândesc să folosim toate exemplele de succes din ţări cu rezultate pe termen mediu în reducerea accidentelor. Franţa e una din aceste ţări. Sarkozy a fost ales preşedinte după un mandat de ministru de Internte cu rezultate notabile în acest sens. În Franţa a existat o scădere a numărului de accidente", a spus Ponta.

El a arătat că România este o ţară care recunoaşte mai greu autoritatea celor care aplică legea şi a arătat că mai sunt multe de lucrat în ceea ce priveşte respectarea legii şi a regulilor rutiere.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 februarie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro