Vineri, 29 martie 2024 - 1:14:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Râpa Diavolului


20 ianuarie 2015

Se pare că Romania este o ţară cu totul specială, unde misticul se pliază perfect alături de legendele marilor domnitori. Există multe relatări despre fenomene paranormale, despre locuri misterioase unde au loc întâmplări pe care nu ni le putem explica sau de care se leagă legende şi blesteme dintre cele mai rele. Ţara noastră nu duce lipsă de aceste fenomene paranormale pe întreg teritoriul ei. Multe dintre ele sunt legate de practici dacice sau creştine. Din această categorie face parte şi Râpa Diavolului, un loc care nu şi-a primit întâmplător acest nume.

Într-un sătuc din judeţul Prahova, numit Poiana Trestiei, găsim locul mistic cu nume înfricoşător, Râpa Diavolului. Ce este bizar la această locaţie? În primul rând, de râpa aceasta este legată o legendă din vechime, cum că dacii ar fi ţinut aici ritualuri unde invocau spirite şi forţe ale naturii pentru diferite motive.

Povestea continuă prin revenirea mai aproape de timpurile noastre, şi aduce în discuţie legenda haiducilor care ar fi deţinut aceste teritorii şi care ascundeau aici comori. Numai că ei nu făceau doar atât. Se spune că ar fi aruncat şi un blestem asupra comorilor, iar singura soluţie pentru a le putea descoperi este ca persoana ce porneşte în căutarea lor să doarmă în zonă pentru a putea visa traseul spre bogăţie. Problema este însă că mulţi au încercat, nimeni nu a reuşit, iar rezultatele au fost tragice.

Sătenii din Poiana Trestiei au declarat că în unele nopţi din an se văd deasupra locului acestuia nişte flăcări albastre. Cât despre cei curajoşi care au îndrăznit să doarmă aici, au fost bântuiţi de nişte entităţi ciudate cu chip de taur, fiind găsiţi cu mintea rătăcită. Pentru că din ce în ce mai mulţi oameni povesteau despre întâlnirile înfricoşătoare cu aceste spirite, sătenii au decis să cheme nişte preoţi pentru a sfinţi locul. Rezultatul a fost exact opusul pe care îl aşteptau cu toţii. Dupa terminarea ritualului de curăţire şi exorcizare al locului, cei trei preoţi, au înnebunit, fiecare fiind găsit la distanţe mari de casă cu hainele sfâşiate şi aducându-şi aminte numai de spiritele care se pare că încă păzesc comorile haiducilor.

Alte relatări ale turiştilor veniţi în căutarea comorilor sau numai din curiozitatea de a vedea dacă şi lor li se întâmpla ceva aici, sunt la fel de ciudate şi interesante: corturile în care stăteau aceştia, au început să fie mişcate din senin, deşi vântul nu bătea, se auzeau zgomote de paşi şi foşnet de frunze, văzând oameni cu chip de satir care priveau spre ei de la marginea Râpei, parcă veghind tot ce se întâmplă, păzind astfel cu străjnicie secretul comorilor ascunse.

Aşa că cine ştie, de fapt, ce ascunde Râpa Diavolului şi dacă blestemul haiducilor sau practicile dacilor şi-au lăsat amprenta asupra acestor locuri sau poate este totul numai în imaginaţia celor care ajung aici?

La fel ca în Pădurea Baciului, aţi avea curajul să dormiţi o noapte lângă Râpa Diavolului? Vi s-a întâmplat vreodată să aveţi parte de senzaţii stranii sau să fiţi martorul unui fenomen paranormal?


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro