Vineri, 29 martie 2024 - 12:45:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Pădurea Baciu - portalul dintre două lumi?


6 ianuarie 2015

Între sacru şi profan, pădurea joacă un rol simbolic al misticului se pare că atât în poveşti cât şi în realitate. Fenomene paranormale de domeniul ştiinţifico-fantasticului, au fost semnalate, urmărite şi studiate timp îndelungat în ţara noastră. Un astfel de loc fiind pădurea Baciu, de lângă Cluj-Napoca, care şi-a creat o faimă aparte în România şi în lume din cauza fenomenelor paranormale care se presupune că au loc aici. Pădurea a devenit celebră în 1968, după ce tehnicianul militar Emil Barnea a fotografiat aici ceea ce se presupune a fi fost un OZN.  Acest film documentar prezintă materiale foto şi video ale fenomenelor paranormale din pădure, dar şi mărturiile a doi cercetători care au studiat acest loc timp de zeci de ani.

Cercetările întreprinse de clujeanul Adrian Pătruţ au descoperit în pădure “structuri sau forme zburătoare la nivelul solului, vizibile sau invizibile cu ochiul liber, lumini nocturne simple sau colorate, zburătoare sau staţionare”. Aparatele de măsură instalate în pădure au scos la iveală emisii radioactive, anomalii magnetice, perturbaţii electromagnetice, emisii de microunde, dar şi emisii anormale în spectrul infraroşu. Din această cauză, foarte puţine persoane se aventurează în pădurea Baciu, după ce mulţi au raportat apariţia inexplicabilă a unor cazuri de arsuri, dureri de cap, anxietate sau stări de vomă.

Ultima filmare a unui OZN deasupra pădurii Baciu a fost realizată în 2002 de către doi clujeni care locuiau la ultimul etaj al unui bloc de la marginea cartierului Mănăştur. Cei doi au surprins timp de 27 de secunde un obiect luminos cu o lungime de aproximativ 50 de metri. OZN-ul a urcat şi a coborât pe cer, iar apoi a dispărut într-o masă de nori.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro