Vineri, 26 aprilie 2024 - 1:28:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Misterele Lacului Cincis


5 mai 2015

Legenda Lacului Cincis ascunde o serie de poveşti spuse cu multă patimă şi frică de către localnici.

Legenda spune că Lacului Cincis a fost numit aşa întrucât a fost întemeiat de cinci personae – bunicul, fiul şi trei nepoţi care reuşiseră prin vitejia lor să salveze împăratul ţării ţinut ostatic de către ţari.

Lacul Cincis poartă numele de Lacul Blestemat. Se crede că în aceste locuri spiritele celor morţi bântuie locurile, fiind destul de supărate.

Se spune că noaptea, pe deasupra lacului, bântuiesc spiritele celor morţi, putând fi văzute la suprafaţă. Tocmai de aceea, animalele nu se apropie de lac cu niciun chip, fiind speriate şi resimţind efectele malefice ale spiritelor.

Se mai vorbeşte, de asemenea, că din senin în mijlocul Lacului Cincis apare o furtună destul de puternică din cauze meteo inexplicabile.

Legenda Lacului Cincis spune că acesta a acoperit atât casele sătenilor, cât şi biserica împreună cu mormintele celor morţi în aceste locuri. An de an localnicii veneau aici şi îşi plângeau morţii îngropaţi parcă sub ape. Se spune, de asemenea, că în aceste locuri în fiecare an se îneca câte o persoana care nu mai putea fi găsită. Scafandrii ce intrau în apă în căutarea lor ieşeau la suprafaţă cutremuraţi de cele văzute şi nu mai vroiau sub niciun chip să se mai întoarcă. Unul dintre scafandri a ajuns în scufundările sale chiar în locul în care erau cimitirele acoperite de ape. Dupa ce a ieşit la suprafaţă acesta nu a mai rostit niciun cuvânt de-a lungul vieţii, fiind internat într-un spital de boli psihice.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro