Lacul Cincis este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Hunedoara. Cu 45 de ani în urmă, autorităţile au decis ca toată populaţia de 150 de persoane, care locuiau în zonă, să fie strămutaţi pentru a se amenaja un lac de acumulare.
În acest proces, au fost acoperite cu apă toate casele, două biserici şi două cimitire. De atunci localnicii susţin că locul e blestemat şi că se întâmplă lucruri paranormale. Animalele nu se apropie de apă, iar în timpul nopţii, sufletele morţilor bântuie pe acest lac.
Un alt fenomen ciudat este faptul că în mijlocul unei ape stătătoare se declanşează furtuni.
În 1970, un fotbalist s-a înecat iar trupul său nu a fost niciodată găsit, mai mult scafandrii au vorbit că pe fundul lacului au întâlnit şerpi uriaşi. Mai mult unul dintre scafandrii care s-a apropiat de cimitirul de sub apă, a stat internat un an într-un spital de boli nervoase.
Un alt loc care ridică multe semne de întrebare este zona Carpaţilor Meridionali, este vorba de Şuşovăţ, comuna Smeeni, unde există o fântână miraculoasă unde mii de oameni s-au vindecat, perdele invizibile sub care piloţii au văzut fiinţe stranii, aparatele de zbor nu răspund la comenzi.
În podişul moldovenesc, la cea mai mare altitudine, se află localitatea Suhuleţ, la 463 metri altitudine. Localitatea intră în istorie prin faptul că s-au prăbuşit multe avioane în timpul celui de al doilea război mondial, fără să se tragă niciun proiectil. Mai mult, s-au mai prăbuşit două IAR-uri şi un avion sovietic. Oamenii se feresc să calce pe deal în noaptea de Paşte sau de Anul Nou, când se aprind flăcări.
O altă zonă stranie este cea a Ocnelor Mari, situate la 8 km de Râmnicu Vâlcea. La cutremurul din 1940, biserica din localitate a fost distrusă. Au rămas două ziduri, dar în ciuda vremii, frescele de pe ziduri au rămas intacte. Aici la Lacul
Doamnei a fost punctul cu vizibilitate maximă a eclipsei din 1999. În timpul eclipsei aU apărut lilieci care au zburat minute în şir haotic.
Şumuleu Ciuc, Harghita, loc de pelerinaj pentru romano-catolici este comparat cu Fatima şi Lourdes.
Complexul baroc de aici cuprinde o serie de ciudăţenii. Statuia făcătoare de minuni a Fecioarei Maria este cea mai mare statuie din Europa, făcută dintr-o singură bucată de lemn. Pietrele păgâne ale secuilor au simboluri stelare. În abaţie există de asemenea ceasuri solare. Pe frontispiciul capelei Salvator, există o inscripţie care prezintă un fenomen ceresc neconvenţional.
Vârful 12 Apostoli din Munţii Căliman este cunoscut pentru stâncile megalitice cu aspect uman sau zoomorf. Unii cercetători consideră aceste statui ca făcând parte din civilizaţia pelasga.
In muzeul din Gura Haiţii, care se află la poalele vârfului, sunt prezentate relicve stranii. În comuna Tutana din judeţul Argeş există o biserică din secolul al XVII lea, construită de Mihnea Turcitul. Pe peretele exterior se află o cărămidă zgâriată înainte de ardere care înfăţişează un personaj umanoid ciudat, îmbrăcat în costum de astronaut, cu cască de protecţie şi cleşti în loc de mâini.Nimeni nu a putut explica mesajul de pe această cărămidă. Tot în judeţul Argeş în comuna Cetăţeni, există un schit monahal. În stâncile de lângă schit, s-au descoperit urme de uriaşi imprimate în stânci. Voroneţul sau Capela Sixtină a Europei de Est. Cu toate că s-au făcut cercetări cu privire la sursa albastrului de pe picturi nu s-a găsit răspunsul. La fel de misterioase sunt şi anumite picturi care reprezintă care de foc sau reptile cu aripi. Histria, localitate în judeţul Constanţa, este renumită pentru guşteri, miriapozi uriaşi, păianjenul văduva neagră, scorpioni şi şerpi uriaşi. Aici a fost filmat un şarpe de doi metri care provine dintr-o specie necunoscută.