Sâmbătă, 14 septembrie 2024 - 2:21:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Punctul G al angajării şi riscurile de a fi angajat!


2 august 2021
Gabriel Wilhelm CIURCANU

Pai e logic de ce nu vor oamenii sa mai munceasca daca citesc astfel de informatii puse intr-un anumit context.

Ce lipseste? Riscul de a fi mort de foame, de a avea un “cazan” in care sa bagi de 50 de lei motorina din pensia mamichii, de a nu avea o familie pe care si cu care sa contribui la dezvoltarea societatii, de a avea mai multe gauri decat plinuri, risti mult mai mult daca nu ai un venit obtinut 100% moral. Hai sa vedem ce zice un ghid:

Cele şase categorii principale de riscuri sunt:

Biologice. Pericole biologice includ viruşi, bacterii, insecte, animale etc., care pot provoca efecte negative asupra sănătăţii. De exemplu, mucegai, sânge şi alte fluide corporale, plante dăunătoare, canalizare, praf şi viermi.

Chimice. Pericolele chimice sunt substanţe periculoase care pot provoca daune. Aceste pericole pot avea efecte asupra sănătăţii, ar fi iritarea pielii, iritarea sistemului respirator, orbire etc.

Fizice. Pericole fizice sunt factori de mediu care pot dăuna unui angajat fără să-l atingă neapărat, inclusiv înălţimi, zgomot, radiaţii şi presiune.

Ergonomice. Pericolele ergonomice sunt rezultatul unor factori fizici care pot determina leziuni musculo-scheletice. De exemplu, un design necorespunzător al biroului, o poziţie proastă şi o manevrare manuală.

Psihosociale. Pericolele psihosociale includ riscurile care pot avea un efect advers asupra sănătăţii mintale a unui angajat sau a stării de bine. De exemplu, hărţuirea sexuală, victimizarea, stresul şi violenţa la locul de muncă.”

Text preluat de pe https://euramis.ro/ghid-privindcele-mai-frecvente-riscuri-la-locul-de-munca/?fbclid=IwAR0ZNTVRAk8v1C2dPAZQ-kfI3ulQkylWgHNg0ynaEjIZ-qNe_WHXQATnVC8

Hai sa presupunem ca nu lucrezi si o arzi aiurea pe cartier  (sau pe ulita, functie de domiciliu), ce crezi ca risti? In ce categorii de riscuri poti intra zilnic fara bani in buzunar? 

Biologice. Risti sa te manance viermii, sobolanii, mucegaiul si buba neagra ca nu ai bani sa faci curat in locuinta, in curte sau pe scara blocului, sa te speli zilnic pe tine, si/sau pe cei de langa tine. Solutia: cauta un loc de munca si castiga bani! 

Chimice. Ti-e pofta de un spritz si nu ai bani de bautura, cauti cu orice pret ceva ca sa nu intri in sevraj? Apelezi la spirt prin paine, pufoaica, da pa-n gard, electrozi sau pasta de dinti  furata din baia familiei? Solutia: cauta un loc de munca si castiga bani!

Fizice. Ai luat bataie de la unul mai tare ca tine ca nu i-ai dat 25 de lei datorie ca aveai nevoie sa cumperi tigari? Te-ai impiedicat beat si ai o luxatie la mana? Scapa de dureri si angajeaza-te ca sa castigi banii tai!

Ergonomice. Ai o luxatie la picior ca ai sarit gardul cand te alerga Politia dupa ce te-a vazut ca furi un tricou de pe sarma? Ai dureri de spate dupa o noapte de arest in care ai facut cunostinta cu Dreptaciul (pulanul de la politie)? Urmeaza un tratament la locul de munca, apuca-te de munca cinstita, castiga ceva bani si tine drumul drept!

Psihosociale. Esti stresat de maica-ta ca iti spune zilnic sa cauti de munca? Inca primesti “capace” de la taica-tu cand te intersectezi cu el pe hol si ii ceri 5 lei ca sa iei tigari varsate? Pe scara blocului esti abuzat verbal de pustii aflati in vacanta si te striga “spala-te bai mortule ca zice lumea ca avem morga in bloc!” Accepta o oferta de munca si pune mana sa-ti construiesti o alta viata in care tu esti cineva!

Sunt multe companii care cauta oameni (retine cuvantul OAMENI) cu care sa faca treaba, sa faca ceva bani impreuna astfel incat o parte din bani sa ajunga si la tine. Niciun salariu nu sa fie suficient, niciun salariu nu este final, dar orice salariu este mai bun decat nimic. Nu fura munca ca se cunoaste iar reversul este ca si eat e fura pe tine, la salariu.

Azi putin, maine mai mult, te asigur ca in cele mai multe companii oamenii care depun efortul aferent fisei de post, oamenii care vin la munca si nu la serviciu, oamenii care au atitudine si altitudine nu raman invizibili, mai devreme sau mai tarziu ei vor ajunge ADEVARATI OAMENI. 


Ceea ce faci este doar ceea ce faci iar asta te defineste!


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 septembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro