Joi, 21 noiembrie 2024 - 6:41:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Iarba care reduce efectul de seră


11 noiembrie 2013

O echipă de cercetători japonezi şi columbieni a dezvoltat un tip de iarbă care reduce emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de folosirea fertilizanţilor sintetici pentru agricultură, relatează vineri EFE.

Acest proiect este o dovadă a colaborării în favoarea mediului a Japoniei şi Columbiei, 'ţări care în materie de agricultură fac paşi importanţi pentru a reduce emisiile de CO2', a explicat pentru agenţia spaniolă de presă ambasadorul Columbiei în Japonia, Patricia Cárdenas.

Echipa, finanţată de guvernele nipon şi columbian, a descoperit că brachiaria, iarbă originară din Africa şi care creşte în America Latină, eliberează din rădăcini substanţe care reduc emisiile de oxid de nitrogen, gaz dăunător pentru ecosistem.

Majoritatea fertilizanţilor sintetici utilizaţi în prezent se transformă în acid nitric când intră în contact cu pământul şi parte din acest element chimic se transformă în oxid de nitrogen.

De aceea, principala calitate a acestui tip de iarbă este aceea că previne ca anumiţi compuşi chimici din fertilizanţii sintetici să emită gaze cu efect de seră, după cum au explicat, pentru agenţia Kyodo, membri ai echipei de cercetători.

Oamenii de ştiinţă au început deja să planteze acest tip de iarbă în unele zone din America de Sud.

Acest proiect face parte din politica guvernului nipon privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 3,8% în raport cu 2005, la orizontul anului 2020, după cum a anunţat executivul japonez la sfârşitul lunii octombrie.

Pe de altă parte, cercetătorii niponi şi columbieni colaborează la mai multe proiecte ştiinţifice, printre care cel referitor la o nouă specie de orez rezistent la secetă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 21 noiembrie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro