Joi, 28 martie 2024 - 10:57:00
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


De ce sunt oltencele "fierbinţi"?


4 mai 2016


 

Oltencele: “Suntem autoritare şi controlăm totul”. Temperamentul vulcanic al oltenilor ar fi, spun specialiştii, o moştenire de la daci şi romani. Sociologul Mirel Tabacu din Slatina pune pe seama aceloraşi influenţe socio-culturale şi istorice şi temperamentul aprig al oltencelor.

“Faptul că se spune despre oltence că sunt "rele de gură" este puţin exagerat, consider eu, dar un sâmbure de adevăr există în sensul că nu se poate spune cu certitudine că doar femeile din Oltenia sunt "rele de gură" cât, mai ales, ele sunt mai posesive decât femeile din restul zonelor ţării, adică pun mai mult suflet în ceea ce fac, în ce vorbesc şi în modul cum vorbesc. Făcând o comparaţie între tipologia femeilor din tot teritoriul României, între comportamentul şi modul lor de a comunica este imposibil să nu observi că există unele diferenţe. Iar acest lucru nu este valabil doar în ce priveşte situaţiile despre care tocmai am vorbit, diferenţele fiind evidente şi în ce priveşte relaţionarea dintre grupuri”, spune sociologul Tabacu.

Sociologii sunt de părere că oltencele sunt cele mai încrezute, dar şi cele mai deştepte. „Oltencele se descurcă în absolut orice situaţie. Sunt femei întreprinzătoare şi le place să îşi facă afacerea lor. Ştiu ce vor de cele mai multe ori. Fac curăţenie doar atunci când este cazul, iar majoritatea nu intră în bucătărie cu drag. Sunt femei frumoase, dar au un defect: se dau prea cocoş şi vor să controleze totul”, a spus Elena Stoica, sociolog din Craiova.

Oltencele recunosc cu mâna pe inimă că adoră să controleze absolut totul, iar în momentul în care cineva îndrăzneşte să le ştirbească din autoritate iese cu scandal.

„Este adevărcat că oltencele sunt cele mai frumoase femei. Nu am spus-o noi. Acest adevărat a ieşit în urma unui sondaj realizat de specialişti. Noi ne mândrim cu acestă titulatură. Tot timpul a existat o bătălie între oltence, ardelence şi moldovence. De fiecare dată noi am ieşit în faţă şi am câştigat "războiul". Suntem autoritare şi controlăm totul. La mine acest lucru s-a transmis din generaţie în generaţie. Eu tot timpul am profitat de faptul că sunt frumoasă şi am obţinut ce am vrut. Oltencele au coatele ascuţite şi tot timpul reuşesc să îşi facă loc şi să ajungă în faţă”, spune Ioana Vlad.

Sexologii sunt de părere că oltencele vor să controleze totul şi în pat, iar de cele mai multe ori acest lucru îi enervează pe bărbaţi. "Au o putere de seducţie dusă la extrem, iar din acest motiv bărbaţii se gândesc tot timpul la ele. Sunt frumoase, iar nimeni nu a reuşit să demonteze acest mit. Oltencele fac primul pas de cele mai multe ori către partenerul lor”, a declarat sexologul Cătălin Stancu.

Sursa: adevarul.ro
Poza - Madalina Ghenea: romaniatv.net

 

Citiţi şi De ce ne plac moldovencele

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro