Joi, 28 martie 2024 - 10:16:23
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Luminiţa Gheorghiu, nominalizată la premiile Academiei de Film Europene 2013


25 noiembrie 2013

Luminiţa Gheorghiu a fost nominalizată la premiile ce vor fi decernate de Academia de Film Europeană (EFA) în acest an, la categoria "cea mai bună actriţă", pentru rolul din lungmetrajul Poziţia copilului, regizat de Călin Peter Netzer.

Actriţa română a impresionat publicul şi criticii de specialitate cu rolul din filmul Poziţia copilului, un lungmetraj care a fost recompensat la începutul acestui an cu marele trofeu - Ursul de Aur - la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Totodată, Luminiţa Gheorghiu, interpreta rolului principal în Poziţia copilului, a primit premiul Bayard d'Or pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de Film de la Namur.

Lungmetrajul Poziţia copilului, în regia lui Călin Peter Netzer, a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria "cel mai bun film străin".

La premiile EFA 2013, Luminiţa Gheorghiu va concura la categoria "cea mai bună actriţă" cu Keira Knightley (Anna Karenina), Veerle Baetens (The Broken Circle Breakdown), Barbara Sukowa (Hannah Arendt) şi Naomi Watts (The Impossible).

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro