Joi, 19 septembrie 2019 - 3:22:44
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Bucharest Science Festival: 10 zile în care ştiinţa devine distractivă


28 septembrie 2015

Timp de 10 zile, copiii şi adulţii dornici să afle lucruri interesante despre lumea în care trăiesc vor putea participa la Bucharest Science Festival 2015, eveniment care cuprinde expoziţii, conferinţe, dezbateri, experimente, demonstraţii şi proiecţii de documentare care le vor deschide participanţilor perspective noi asupra Universului şi a vieţii.

Aceasta este cea de-a treia ediţie a Bucharest Science Festival, organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR) şi de Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime, se arată într-un comunicat de presă remis GreatNews.

„Tema ediţiei din acest an o reprezintă schimbările climatice. Considerăm că este un subiect care merită şi trebuie explorat din cât mai multe perspective, întrucât afectează viitorul nostru, al tuturor. De aceea, am invitat oameni de ştiinţă români şi străini să ne vorbească despre cercetările actuale şi planurile pentru viitor ale comunităţii ştiinţifice. Sperăm ca publicul prezent la eveniment, fie că vorbim de copii, adolescenţi sau adulţi, să se bucure de diversitatea evenimentelor pregătite şi să profite de faptul că la multe dintre ele pot interacţiona cu cercetătorii şi le pot pune întrebări”, a declarat Toma Pătraşcu, directorul festivalului.

Iată câteva evenimente din calendarul Bucharest Science Festival 2015:

* Expoziţia interactivă ”Energie pentru o lume durabilă”

* Ziua Chimiei: Expoziţie interactivă, experimente, demonstraţii şi conferinţe despre rolul chimiei în viaţa de zi cu zi

* Expoziţia ”Fenomene climatice extreme în istoria României”

* Conferinţa ”Despre biodiversitate şi cum este ea influenţată de schimbările climatice”

* Conferinţa ”Oceanul -­ biodiversitate şi resurse”

* Ateliere pentru copii pe tema ”Poluarea -­ cum o putem reduce”

* Dezbatere despre schimbările climatice

La majoritatea evenimentelor intrarea este gratuită, însă unele necesită confirmarea înscrierii, deoarece locurile sunt limitate. Programul complet al festivalului este disponibil la www.BucharestScienceFestival.ro.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, organizat de către Asociaţia Secular­-Umanistă din Romania (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime, care îşi propune să dezvăluie publicului larg fascinaţia pentru cunoaşterea ştiinţifică, această “candelă în întuneric” – după cum o descria Carl Sagan.

Bucharest Science Festival 2015 va avea loc în perioada 25 septembrie -­ 4 octombrie, în mai multe locuri din Bucureşti.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(305 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateServicii medicale de calitate la standarde europene

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 16 septembrie 2019
Autentificare
stiriactuale.ro