Marţi, 23 aprilie 2024 - 8:47:39
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Femei vs Bărbaţi!


19 februarie 2013

Nu este vorba de un mit, ci pur şi simplu de un adevăr: femeile văd lumea diferit decât o văd bărbaţii. Un studiu recent arată că reprezentantele sexului frumos sunt mai sensibile la schimbările de culoare, pe când partenerii lor observă mai degrabă detaliile şi lucrurile în mişcare.

            "Diferenţa dintre sexe se regăseşte şi în simţul văzului, aşa cum se regăseşte în auz şi miros" crede cercetătorul Israel Abramov, de la Universitatea de Stat din New York, făcând referire la studiile sale precedente, care dovedesc că femeile au un auz şi un miros mai fin decât al bărbaţilor. Abramov şi echipa sa au comparat vederea unor bărbaţi cu cea a unor femei de circa 18 ani, care nu aveau probleme cu ochii. Când subiecţii au fost rugaţi să descrie diferite culori, bărbaţi au avut nevoie de mai mult timp până să diferenţieze între două nuanţe apropiate, scrie evz.ro

Pe de altă parte, când li s-a cerut să urmărească jocuri de lumină şi culoare, femeile au ieşit în pierdere, reacţia lor fiind una mai lentă. Coordonatorul experimentului a explicat că elementele vizuale sunt direct legate de un set specific de neuroni din cortex, a căror dezvoltare este controlată de hormoni masculini.

"Din moment ce sunt ghidaţi de cortex, iar testosteronul joacă un rol atât de important, sugerăm că, pe undeva, s-a produs o schimbare" spune Abramov.



 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro