Vineri, 29 martie 2024 - 3:44:43
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Conferinţă de presă cu Ania Caill şi Puiu Gaşpar la Buşteni


17 mai 2015

Schioarea Ania Caill, situată în momentul de faţă în top 200 mondial la schi,  la trei discipline: coborâre, super G şi super-combinată, legitimată la Clubul Sportiv Caraimanul Buşteni, va reprezenta România la Jocurile Olimpice.

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc astăzi la Buşteni, Ania a declarat: ”E prima dată când vin la Buşteni şi îmi place foarte mult acest oraş. Pentru viitor încerc să mă antrenez cu echipa Franţei, dar încă aştept un răspuns.”

La rândul său, Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi Biatlon, a spus: ”Aşa cum domnul primar Emanoil Savin a schimbat faţa acestui oraş, prin investiţiile făcute, vreau să schimbăm împreună, în cadrul unui parteneriat public privat, şi faţa schiului alpin din România. După cum ştiţi, aici există Clubul Caraimanul Buşteni şi, pentru că se întâmplă lucruri foarte frumoase în acest oraş, am decis ca Ania să facă parte din acest club, să se antreneze pentru Buşteni, să reprezinte România.

La ultima mare competiţie de iarnă, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, Ania Caill a fost singura fată reprezentantă a schiului românesc, obţinând locurile 20 şi 21. (...) Închei prin a vă spune că, în prezent, Ania este calificată la trei probe pentru Jocurile Olimpice. Mă bucur că avem alături încă o sportivă valoroasă, din Buşteni, Andreea Vişan, triplă campioană naţională în anul 2014, care confirmă că schiul alpin românesc începe să funcţioneze.”

Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni a precizat: ”Începând de anul acesta vom înfiinţa, prin Clubul Caraimanul Buşteni, şi o grupă de copii la schi alpin şi fond şi vom face tot ce ne stă în putinţă să îi sprijinim. De asemenea, împreună cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi cu ajutorul sponsorilor, îi vom asigura Aniei Caill fondurile necesare pentru antrenament”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro